• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Dokterskamer Santa Rosa lekte de dossiers die eerder werden gevonden bij Koraal Tabak. Inspecteur voor de Gezondheidszorg Jan Huurman bevestigt dit tegenover Versgeperst.com. “Er bleek sprake van een buitengewoon ongelukkige samenloop van omstandigheden.”

“De GGD (Geneeskundige- en Gezondheidsdienst) had vroeger zelf dokterspraktijken en had dus ook eigen huisartsen in dienst. Ergens rond de eeuwwisseling zijn die praktijken geprivatiseerd en begonnen de huisartsen hun eigen praktijk. De dossiers bleven al die tijd staan. Niet lang geleden werd er verbouwd in het pand. Daarbij zijn de dossiers als afval afgevoerd”, zegt Huurman. Zodoende zijn de dossiers later gevonden bij Koraal Tabak. Milieuorganisatie Green Force reageerde furieus.

Verantwoordelijk
Er was dan geen sprake van een ‘moedwillige daad’, maar de huisarts blijft nog steeds verantwoordelijk, benadrukt Huurman. Hij vindt het bovenal belangrijk dat de Curaçaose artsen beseffen hoe belangrijk de privacy van patiënten is. Met het openbaar maken van de bevindingen hoopt hij op een ‘schrikeffect’. Ook gaat hij binnenkort praten met de Curaçaose beroepsvereniging van huisartsen CHV.

2 reacties op “Dokterskamer Santa Rosa lekte dossiers”

  1. @ Non grata. Alle shredders zijn door Schotte opgekocht en zijn na gebruik wegens overbelasting kapot op landfill beland.

  2. Hallo, je moet toch redelijk zwak begaafd / primitief zijn als je nog nooit van een papiershredder hebt gehoord anno 2013! Zeg maar gewoon een staaltje van het afval, wat dan ook, gewoon overal maar neerpleuren. Want ben JIJ er van af en de rest kan (er in) stikken. Wanneer trouwens er eindelijk gigaboetes voor die vervuilende beesten?
    En natuurlijk heeft weer een ander, nu de huisarts het gedaan. Hoe dom mag je zijn?