CURAÇAO – Christiaan van Assendelft van Wijck kampeert voor zijn eigen kapitale villa. Hij wil verkomen dat de huurders die er al twee jaar wonen zonder één cent huur te betalen, de peperdure inboedel verder buitenslepen en verkopen. Dat meldt vandaag.be. Dit scenario speelt zich af in De Kluis in Schilde.

De miljonair zegt dat hij momenteel de ergste nachtmerrie meemaakt die een eigenaar/verhuurder zich kan inbeelden. Drie jaar geleden bouwde hij er zijn zelfontworpen Engelse cottagevilla. “Ik had de bedoeling er zelf te gaan wonen, maar door privéomstandigheden kwam het nooit zover en verhuisde ik naar Curaçao, waar ik nu nog altijd woon.”

Beloftes
Via een makelaar sloot hij een verkoop- aankoopbelofte met Mountain View Capital AG, een vennootschap in Zwitserland. “Ik had de jaarrekeningen gezien: alles zag er prima uit. De mensen zouden er voorlopig tegen een maandelijkse vergoeding mogen wonen en Villa Rose daarna aankopen voor 3.175.000 euro. Alles staat op papier, maar al van in het begin braken ze de ene belofte na de andere en betaalden ze niks.”

Keuken in vrachtwagen
Lijdzaam onderging Christiaan vanuit Curaçao de hele procedure, tot hij vorige week dinsdag plots een alarmerend telefoontje kreeg van de wijkagent in Schilde, zo staat op de website. “Of ik wist dat mijn villa helemaal gestript werd en de keuken net in een vrachtwagen was geladen? Nee dus!”

Villa
Van Assendelft van Wijck sprong meteen op het eerste vliegtuig. “Na lang aandringen, heeft die vrouw mij woensdag binnengelaten in mijn villa. Wat ik daar aantrof, tart alle verbeelding. Er lag een bromfiets op mijn zeventiende-eeuwse vloer, ook de bijkeuken is uitgebroken en doorverkocht, de hele kelderverdieping zit vol honden en is volledig ondergepoept, zelfs de natuurstenen tuinklinkers en de dekstenen van de vijvers zijn uitgebroken.”


Video: Telegraaf
Foto: Vandaag.be

23 reacties op “Van Assendelft van Wijck kampeert voor villa”

 1. Het leven is een Boemerang..volgende keer treft hij een loop onder zijn neus ipv van een niet betalende huurder..hij koopt zelf makelaars om wat een triest figuur is dit zeg! Hij boft nog dat hij een goede gezondheid verkeerd meestal straft de Heer genadeloos..

 2. !!!! op https://soundcloud.com/dolfijnfm/van-assendelft-vanuit-de hoor je dat deze happy camper is aangeslagen voor meer dan 10 miljoen door de belastingdienst!!!!

  dat is een jaar gratis onderwijs!!!

 3. @vincent, klopt wat je zegt, de waarheid komt steeds verder boven. Er zat al een luchtje aan de verklaringen van die Assendelft. Ik zit op het moment voor zaken in het buitenland, maar heb de buren gesproken.

  De vrouw des huizes naar onze mening verder een aardige, rustige vrouw die het huis prachtig had ingericht in een stijlvolle English country- stijl, is blijkbaar inmiddels gevlucht voor alle mediageweld, deurwaarders, camper, politie en de containers voor de deur. Lees http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/schilde/huurders-luxevilla-schijnbaar-vertrokken.aspx. De rest van de buren zijn ook zeker niet blij met de aanwezigheid van deze Nederlander, die altijd zorgt voor onrust als hij er weer eens is.

 4. Bad karma always get what they deserve…..

 5. De waarheid. Van Assendelft kan het goed , jokken is zijn tweede natuur. De kopers/huurders hebben ongeveer 600.000 euro kosten gedaan aan de villa waaronder de aanpassing van de keuken. Het was hun keuken die terug is verkocht. Daar boven op heeft de huurder/koper nog eens een waarborg van 400.000 euro al aanbetaald aan de villa die integraal al door Van Assendelft Van Wijck is uitgegeven. VAVW heeft het aan Van Loon verkocht in een deal aan een verhoogde prijs ivm een constructie om zijn ex vrouw te ontlopen met de verkoop. Hij beweert nooit in de gevangenis te hebben gezeten, ik weet uit betrouwbare bron dat hij in Nederland heeft vastgezeten, waarna hij de rest van zijn straf heeft omgezet in een taakstraf in Curacao. Dus een strafblad heeft Meneer ook. Sorry Dolfijn fm jullie zijn net zoals iedereen voorgelogen.

 6. die camper komt volgens mij uit Polen…..en dat heet nevileren…alles eerlijk delen..

 7. Er steekt meer achter dit verhaal. Van Assendelft kraakte gister op radio dolfijnfm de inevstigator af die achter hem aan zit voor de schuldeisers, en probeert op het filmpje op alle mogelijke manieren, compleet met politie, rechtbank, containers, kamperen voor het huis en schadeclaims en met behulp van de media (!!) de huurders of kopers uit het huis te krijgen. MAAR HET HUIS WAS NIET VAN HEM!!

  Van assendelft van wijk heeft alleen vorige week in een verstek rechtszaak de verkoop ongedaan heeft laten maken. En nu wil hij de huurders die van de koper hebben gehuurd, eruit hebben.

  Waarom? Ik heb links en rechst mijn lichtje opgestoken. En ja hoor, vernam dat Van Assendelft van Wijck in zware geldnood zit en dat de Van Lanschot bank een hypotheek van een miljoen heeft op dit huis en geen afbetalingen binnenkrijgt van van Assendelft van Wijck.

 8. Dit toch wel hilarisch verhaal dat dieven van de dief stelen vind ik een aardige dagafsluiting.

 9. @ klaas vaak: Smile… Je staat op geenstijl! 🙂

  Hi-la-risch!! http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/03/tuighuurders_slopen_miljoenenv.html

  Verder in Nederland: http://www.telegraaf.nl/binnenland/21421918/__Miljonair_kampeert_voor_villa__.html

  En in Belgie: http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/schilde/miljardair-krijgt-oplichters-niet-uit-villa.aspx

  Hij krijgt de huurders cq kopers er maar niet uit en haalt dus de media er altijd bij als de rechtbanken niet meewerken. Of zet containers. Of slaapt voor de deur. Wie kent zijn truckendoos inmiddels niet 😉

 10. Smile… Je staat op geenstijl! 🙂

 11. Hij moet het TV programma “Opgelicht” inseinen. Die kunnen dan gelijk twee onderwerpen maken op één lokatie. De bedrieger bedrogen.

 12. Koekje van………. 🙂

 13. What goes around comes around.

 14. Karma is a bitch…….

 15. Misschien wel even noemenswaardig dat de Belgische rechter op 20 maart 2013 de verkoop heeft ontbonden omdat de termijnbetlingen na verloop van tijd uitbleven. Met een boete van 250.000 euro voor de koper Wout van Loon. Het was een verstek vonnis zonder wederhoor. De koper heeft zich niet kunnen verdedigen want hij zit in de gevangenis / wordt in Belgie gezocht. Blijft de verkoper Van Assendelft van Wijck achter met verbouwingen van een half miljoen en enkele tonnen borg.

  Zijn vele Belgische schuldeisers zijn Van Assendelft van Wijck inmiddels ook op het spoor…

 16. Als een bedrieger, bedrogen wordt heb ik geen medelijden.

  alles wat je een ander aan doet, krijg je dubbel terug.

  dus hij heeft nog wat te goed…

 17. Is die rat een andere rat tegen gekomen
  Moet hem bekend klinken alles op papier
  En niet of nooit betalen
  Hij heeft het zelf uitgevonden
  Hoop dat het hard aan komt heel hard

 18. nuff said.

 19. Ik kan moeilijk medelijden met hem hebben

 20. dat is toch diezelfde man waar al die oplichtingszaken en failliesementen tegen lopen?

  Misschien zit er wel meer achter dan meneer zegt. wie weet heeft hij hen veel huur laten betalen met het voorwendsel dat ze daarna konden kopen en is hij erop terug gekomen?

 21. de bedrieger is bedrogen? Hij moest toch wel weten dat vele verklaringen , papieren vervalst kunnen worden. Vertrouwen is leuk maar controleren is beter.

 22. Boontje komt om zijn loontje……

 23. Ah, gut… Dat is wel erg sneu voor hem, zeg.
  Maar, what goes around comes around en ik heb zomaar het vermoeden dat er nog veel meer aankomt…