• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt Omayra Leeflang haar emoties om de zaterdag overleden Miquel Pourier.

 
Een altruïst pur sang, zo kan Miguel Pourier worden beschreven.

Dit bleek onder andere uit het feit dat hij na het referendum van 1993 over de staatkundige structuur, de politieke partij PAR oprichtte om de wens van het volk voor het bijeenblijven van de Antillen uit te voeren. Het was een ware daad van altruïsme als je beseft dat Pourier op dat moment een succesvolle professioneel was met een inkomen die vele malen groter was dan het salaris van een Premier. Maar het altruïsme van Pourier bleek ook uit het feit dat hij een flink deel van zijn eigen vermogen investeerde in de eerste PAR Campagne in 1994.

Uiteindelijk bleek de altruïstische aard van Pourier uit de filosofie die hij introduceerde in de partij: ‘’NO PA PPP’’. Het betekende, no pa Poder, no pa Plaka, ni pa Puesto (niet voor macht, noch geld, noch positie).

Het altruïsme van Pourier is ook misbruikt, toen de vakbonden die op de PAR-lijst twee kandidaten hadden voorgedragen, zich afscheiden van de fractie en als onafhankelijk verder gingen.

Pourier heeft echter ondanks tegenslagen nooit zijn altruïstische aard verloochend. Als een altruïst pur sang, bleef hij geloven in de relatie met Nederland in het Koninkrijk ondanks nadat Nederland hem in de steek liet terwijl was afgesproken dat Nederland financieel zou bijspringen na een grootschalige saneringsoperatie in 2001.

Miguel Pourier is daarom met recht het boegbeeld van altruïsme.

Ik ben dankbaar dat ik hem heb mogen kennen en onder zijn politiek leiderschap heb mogen staan. Rust zacht Miguel Pourier.

2 reacties op “Ingezonden: Pourier boegbeeld van altruïsme”

 1. Een schriller tegenstelling met Willempie kan niet bestaan.

 2. Ex-PREMIER MIGUEL POURIER GROTER DAN MEN VERMOEDT.
  R.Willems 24 maart 2013.

  Hij beheerste het latijn en bij kennismaking met hem, toen hij samen met Mevr. Suzy Römer regeerde, had hij bij mij een diep gevoel achtergelaten van een onopvallend, stille grote filosoof te zijn met geestelijke diepgang. Wereldwijs, in die sociale gevallen, chantage, waarbij doorsnee anderen hun voordeel zien door idealisering van de situatie, nam hij een schier mysterieuze houding aan in zijn uitspraken door zorgvuldige wijze van waarneming. Voor hem was het leven, het Antilliaans leven meer dan een vermeende gewaagde driehoek wurm uit politieke machtsbesef en eigenbelang. Minguel Pourier doorziet diepverscholen chanteuse situaties, zweeg niet, verdraaide niet, maar zei het begrijpelijk in eigen scherpe luchtige stijl.
  Hij was een groot Antilliaan met opvallende erg diepe filosofische reliëf. Zover ik weet, hij was de enigste!