• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een speciaal duikteam heeft afgelopen vrijdag weer toestemming gekregen om lionfish te vangen bij Bullenbaai. Het duikteam heeft tijdens een duiksessie van 45 minuten 150 lionfish gevangen. Minister Ben Whiteman (Milieu en Natuur) was aanwezig om het resultaat van het duikteam te bekijken.

Enkele weken geleden waren al zo’n 370 lionfish gevangen bij Bullenbaai. Omdat het verboden is om in dit gebied te duiken krijgt de lionfish volop de ruimte om zich voort te planten en in aantal toe te nemen. Om die reden heeft minister Whiteman Raffinaderij Isla benaderd om het duikteam een vergunning te geven.

Duikteam
Het gespecialiseerde duikteam dat het ministerie van Milieu en Natuur heeft gevormd bestaat uit: Ellis Letitia (Sublime Diving), Jeff Schanze (Team LET), Remco Lingsma, Willem van Lamoen, Mark Vermeij (Carmabi), Nico Engelman (Radulphus College), Faisal Dilrosun en Julio Abraham (Ministerie van Gezondheid).

4 reacties op “150 Lionfish gevangen bij Bullenbaai”

  1. @ Lokoloko (whats in a name) Prima idee , honderdvijftig van die vissen samen in een aquariumbak. Die zullen het echt super naar hun zin hebben.

  2. Op welke diepte zijn die van 23-3 gevangen? Kan een scubba diver niet helpen alls het binnen de 8 meter diepte is?

  3. Zielig voor al die lieve visjes. Kan men ze niet beter levend vangen en in de Seaquarium laten rond zwemmen?

  4. BBQ time!!!!!!