• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Venezolaanse autoriteiten hebben de vergunning voor de vlucht tussen Curaçao en Maracaibo van luchtvaartmaatschappij DAE, niet verlengd. Dit maakte de voorzitter van de Inac (Venezolaanse autoriteit voor Burger luchtvaart), Franciso Paz Fleitas Inac,  afgelopen weekend bekend.

Deze maatregel volgde nadat Inac talloze klachten kreeg van passagiers over regelmatige en langdurige vertragingen en slechte dienstverlening. Daarbij komt kijken dat het vliegtuig van DAE grotendeels in slechte staat zou zijn. De Inac stemt toe dat DAE haar diensten op een aantal verkooppunten op de internationale luchthaven Valencia Arturo Michelena en La Chinita in Maracaibo aanbiedt, maar de luchtvaartmaatschappij mag geen commerciële vluchten meer uitvoeren.

Veiligheid
Kort gezegd, het toestel blijft voorlopig aan de grond. “We willen niet onderhandelen over de veiligheid”, zegt Paz Fleitas. “Als wij tijdens een onderzoek vliegtuigen tegenkomen die niet voldoen aan de gestelde eisen, met name vanuit het oogpunt van onderhoud, dan besluiten we dat er niet wordt gevlogen.”

Fout
De Curaçaose luchtvaartmaatschappij erkent dat de onderneming niet de optimale service kon bieden voor passagiers uit Maracaibo. “Wij van DAE erkennen onze fout en wij geven toe dat het komt omdat wij hadden aangenomen dat er een betere samenwerking zou zijn tussen het Departement voor Burger Luchtvaart en DAE voor het certificeren van het vliegtuig ATR-72 dat al drie weken aan de grond staat op de luchthaven”, zegt DAE-directeur Nelson Ramiz.

Vergunningen
Voor de bestemmingen in Venezuela bestaan twee typen vergunningen. Eén is de reguliere vergunning en de andere is de niet reguliere tijdelijke vergunning. De bestemming Caracas is een voorbeeld van een reguliere vergunning. De route Maracaibo wordt sinds juli 2012 gevlogen met een niet reguliere tijdelijke vergunning. Deze vergunning wordt elke 30 dagen vernieuwd. Volgens DAE wordt op deze route vanaf december zonder problemen gevlogen. Daarna werd het bedrijf geconfronteerd met enkele technische problemen aan haar vliegtuigen. Deze zijn nu voor het regulier onderhoud, de zogenaamde C-check, in Mexico.

Nieuw ticket
Paz Fleitas heeft gestranden passagiers aangeraden vliegtickets te kopen bij luchtvaartmaatschappijen die de juiste autorisatie hebben en toestemming hebben van de staat om de vliegverbinding te onderhouden. Daaraan voegde hij toe dat  DAE diensten verleent vanuit de luchthavens Simon Bolivar de Maiquetía, Arturo Michelena de Valencia en La Chinita de Maracaibo.

3 reacties op “Venezuela trekt vergunning DAE in”

 1. Customer service is onbemand. Na 30 minuten aan de lijn, waarvan 20 als ‘first caller in line’ heb ik de telefoon er maar opgegooid. Hato ticket office neemt ook al de hele middag niet op.

 2. Nog een paar weken en dan zijn we weer van DAE af, opgeruimd staat netjes!

 3. Ok dus de reden voor het intrekken van de vergunning van DAE in Venezuela is volgens Ramiz de schuld van het Departement voor Burger Luchtvaart op Curacao? Sorry dat kan er bij mij echt niet in.

  Als hij zijn planning en zijn vliegtuigen in orde hadden was dit niet gebeurd. DAE kampt met deze problemen sinds december en het is niet iets van de afgelopen maand. Ze hebben er gewoon niks aan gedaan om geld te besparen.

  De luchtvaart dienst zou Ramiz een klap moeten geven en hem het land uit moeten zetten. Mr. Ramiz is niet een de CEO of directeur van DAE. Hij zou zijn vingers niet willen branden als een bedrijf als DAE. Zolang Falcon betaald blijft Ramiz de consultant uithangen en doen alsof hij CEO/directeur is want dan is hij financeel niet aanspreekbaar.

  Vind het wel schandalig dat een buitenlander die hier geldt komt weghalen. Zo kan praten over de authoriteiten en politieke figuren. Schandalig!!! Dit gedrag zou in geen enkel ander land getolereerd worden van een buitenlander.