CURAÇAO – Minister-president Daniel Hodge heeft vanochtend namens de regering en de Curaçaose bevolking contact opgenomen met de familie van oud-premier Miguel Pourier en aan hen condoleances overgebracht en steun aangeboden. Vandaag werd bekend dat Pourier gisteravond is overleden.

Miguel Pourier is op 29 september 1938 te Rincon (Bonaire) geboren. In 1973 is hij voor het eerst politiek actief geworden en heeft hij gedurende zes jaar de functie van minister voor Ontwikkelingssamenwerking in het kabinet Evertz namens Bonaire bekleed.

Politieke carrière
Tevens is hij voor zes maanden minister van Financiën en Economische Zaken geweest. Pourier is in drie periodes minister-president geweest van de Nederlandse Antillen. Hij was interim-premier in de periode juli tot december 1979. Van 1994 tot 1998 werd hij namens de Partido Antia Restruktura (PAR) premier nadat de bevolking in een referendum in overgrote meerderheid had aangegeven de Antilliaanse constellatie te willen behouden. Van 1999 tot 2002 werd hij opnieuw premier. Na die regeerperiode nam hij afscheid van de actieve politiek.

Sterkte
“Miguel Pourier wordt alom herinnerd als een integere en vriendelijke man met een warme persoonlijkheid die aan de Nederlandse Antillen leiding heeft gegeven in een van de moeilijkste periodes uit onze geschiedenis. Miguel Pourier is van grote betekenis geweest voor ons land dankzij zijn onvermoeibare inzet. We zijn hem daar intens dankbaar voor en zullen zijn warmte en wijsheid missen”, aldus de verklaring van de overheid. De regering van Curaçao wenst de familie Pourier veel sterkte toe.

2 reacties op “Hodge condoleert familie Pourier”

  1. nee maar,volgens Wiels is de gouverneur toch een reliek uit de koloniale tijd en moet deze ophoepelen ? En nu allemaal mooie woorden over Pourier :”LEIDING HEEFT GEGEVEN”, “grote betekenis geweest “, “onvermoeibare inzet” “intens dankbaar” ….
    De PS is niet te volgen, maar dat is bekend.

  2. Geen reactie betekend slecht nieuws Hodge ( helemientje).?