CURAÇAO – De inhuldiging van prins Willem-Alexander komt dichterbij en dat begint op de eilanden steeds meer door te dringen. In eerste instantie was de inhuldiging een ‘ver van mijn bed show’ maar het besef groeit dat het ook op de eilanden feest wordt, zegt Mavis Albertina tegenover Radio Hoyer 2.

Albertina is televisieproducent en mediaconsultant en vertegenwoordigt onze eilanden in het Nationaal Comité Inhulding. Op alle eilanden zijn intussen comités actief die van 30 april een feestelijke dag gaan maken. Dat comité heeft tot taak bepaalde feestelijkheden rondom de dag van de inhuldiging te coördineren.

Feest
Albertina kan nog weinig loslaten over hoe 30 april op Curaçao gevierd gaat worden, aangezien het comité op Curaçao komende dinsdag een persconferentie geeft om alle plannen bekend te maken. “In ieder geval gaan we met z’n allen feesten en het wordt gezellig”, aldus Albertina.

Rick Hart van Radio Hoyer 2 vroeg Albertina of de of de inhuldiging eigenlijk wel leeft onder de bevolking:

1 reactie op “Besef feestelijkheden inhuldiging koning groeit”

  1. Neem aan dat op die dag Monk (met sjerp) samen met Wiels, Asjes en andere PS figuren een krans leggen bij gedenkplaat van Tula?