CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt Philippe Maaskant zijn mening over de formatie van een nieuw kabinet.

 
De PS, Pais en PNP in samenwerking met Glenn Sulvaran hebben een brief naar de waarnemend gouverneur gestuurd waarin ze de wens uitspreken om een formateur te benoemen voor de vorming van een nieuw politiek kabinet.

Dat is een opmerkelijke actie. De regering heeft immers haar ontslag nog niet ingediend voor zover ik weet. Er wordt dus Staatsrecht geschreven! De Staten willen een formateur terwijl de ministers nog op hun plek zitten. Ten tijde van de MFK/PS regering was het de PS die tot elke prijs voorkomen wilde dat er een nieuwe regering kwam. Asjes (PS) zette de democratie ervoor opzij en blokkerde het Statengebouw. Terwijl toen de regering haar ontslag wel al aan de gouverneur had aangeboden. Er werden allerlei redenen voor aangevoerd om het tegen houden. En nu?

Het lijkt me dat de huidige minister-president hier het initiatief moet nemen. Het is een wat rare constructie als dit nu vanuit de Staten komt terwijl niemand in de huidige regering zijn post ter beschikking heeft gesteld. Ook hebben ze geen motie van wantrouwen gehad. Het geeft weer eens aan dat het een marionetten regering is. PAIS vindt dit kennelijk allemaal normaal?

Over een paar maanden kan het politieke kabinet weer aan de slag. Dan zullen we de hele rits weer zien…
– Ze zullen gaan kennismaken met de andere (ei)landen van Caribisch Nederland
– Ze zullen weer gaan kennismaken met de politici in Nederland
– Ze zullen zich weer inleven in de dossiers
– Ze zullen gaan werken aan draagkracht
– Ze zullen gaan overleggen met de vakbonden
– Ze zullen de ellende van de ziektekosten op het bord van hun voorgangers leggen
– Ze zullen met spoed aan het nieuwe Ziekenhuis gaan werken
– Ze gaan kennismaken met FOL op Hato en de baas van de kustwacht
– Ze gaan kijken hoe ze de financiële sector kunnen versterken
– Ze gaan de relatie met Nederland verbeteren
– Ze worden rondgeleid over Pietermaai
– Ze spreken het volk toe
– Ze laten de duurbetaalde topambtenaren zitten
– Ze zullen alle commissarissen weer vervangen
– Ze doen niets aan de extreme politieke pensioenen
– Ze spreken schande van de onveiligheid en overvallen
– Ze doen niets aan de ISLA problematiek
– Ze zullen de belastingen verder verhogen
– Ze zullen na twee jaar opstappen
– Ze zullen Tara Asjes op haar plek laten
Daarna gaan we weer met een nieuwe groep en nog meer genieters van politieke pensioenen opnieuw beginnen. Over een paar jaar zijn alle leden van politieke partijen wel genieters van een goed pensioen.

15 reacties op “Ingezonden: formateur voor nieuw kabinet?”

 1. @ Aurelius. Nou nou je wilt wel het neusje van de zalm bij elkaar hebben, maar waarom of all places de snek bij Willibrordus?

 2. Ik zou graqag met Philipe, Mitar Blankie, Nardy, Non Grata en Zorro op een zaterdagavond een pilsje drinken bij een leuke Snek. Wat dachten jullie van de Snek bij Wilibrordus? 😀 😀 😀

 3. Pure werkverschaffing met een aanzienlijk kostenplaatje voor Camelia. Het volk heeft hoe suf ook gekozen en is er een informateur en formateur geweest, die een coalitie heeft gekneed. Na de tussenpaus zal Wiels het klusje moeten afmaken door slechts de samenstelling van de regering vast te leggen. Ook bij een herformatie met MFK en/of MAN hebben we die Camelia niet nodig. De PAR is weg en moet weg blijven.

 4. Helaas, de termijn (Z)Takenkabinet van Wiels is bijna weer pasee ! Drie maanden hebben we rust gehad in de politiek. Kundige niet politiek gelieerde personen, hebben getracht orde op zaken te stellen. Helaas, ze kunnen de druk van Wiels niet meer aan. Wiels, die totaal geen leiding capasiteit heeft, wil maar niet inzien, dat alleen deskundige heren het eiland kunnen runnen. Het politieke gevecht om op de pluche stoel te mogen zitten is weer begonnen. Een nieuwe fase met elende is in aantocht !

 5. Ach mensen er zijn toch ook goede dingen?Of niet? Heb vandaag zo genoten van het uniek gesprek tussen televisiepresentator German Gruber en de dame minister. Fantastisch. Zo heb ik German nooit meegemaakt maar hij was the right man. Hij was een enorme presentator maar duidelijk ook leider in dit vraaggesprek. De dame minister had het dus over het geld dat opgeraakt is. Er is geen geld meer. En om deze boodschap te brengen zoals het gebracht is. Nou ik neem er mijn petje voor af. Geen geld meer voor projecten. Misschien nog restjes van wat niet gebruikt is. Maar het werd geen afgezaagd verhaal. Juist niet. Ik bleef zitten om te horen hoe men toch geld in projecten had gestoken. En ergens ben je dan ook zo trots. Gun mij dat gevoel even. Je eigen mensen met een assortiment projecten waar je “u” tegen zet. Wat een gewaarwording. Zeer emotioneel. Vooral voor de gepensioneerden. Wij weten nu dat wij ietsje achteruit gaan. Maar wij kunnen nog iets verwachten nadat de teerling is geworpen. Een tien plus voor het programma. German heeft mijn avond gemaakt. Grandioos. Ze moeten die uitzending herhalen. Veel kracht toegewenst aan de dame minister overigens. Ik had direct door dat zij enorm haar best doet om te voorkomen dat het geld naar Nederland terugvliegt. Doorzetten! De hoop is op u gevestigd. Vooral na gisteravond.

 6. triest maar waar….
  We krijgen weer een hoop ellende te verduren, zeker als Zorro gelijk krijgt en Wiels de criminele Cooper erbij gaat halen…..
  Mitar Blankie heeft gelijk, waarom zouden we ons nog druk maken;
  De maffia regeert en blijft regeren.
  het volk wordt dom gehouden, want domme mensen blijven op deze achterlijkheid stemmen.
  fatsoenlijke mensen trekken zich terug uit de politiek, wat begrijpelijk is.

 7. Gelukkig ik begon ivar asjes al te missen en nu krijgen we er zelfs 2 voor terug. ook nog een dos santos op een leuke plek.

 8. Wiels heeft alvast contact met Cooper opgenomen over een mogelijke uitbreiding met de MAN van de meerderheid. Wiels zou er toch persoonlijk voor zorgen, dat Cooper en Schotte achter de tralies zouden belanden? Er klopt hier iets niet met Wiels.

 9. @Zorro, als hij met twee woorden spreekt, zal ik het overwegen. Niet van harte maar uit beleefdheid.

 10. @ Mitar Blankie. Hij mag zich op mijn kosten laten omscholen tot beach waiter en mij, wanneer hij zijn diploma heeft gehaald dan wel gekocht, mijn dagelijkse drankje komen aanreiken.

  Geef je hem dan nog een fooitje?

 11. In feite ben ik er klaar mee. Mijn jarenlange rebellie is verworden tot een dovende kaars. Langzaam maar zeker nadert n.l. het moment dat ik mijn eigen leven formeer en als lachende derde, vanaf de zijlijn neerkijk op de politieke en bestuurlijke paljassen van dit eiland.

  Het is tijd voor “quality time” en al die parasieten, zoals Cocohi Prins, Ivar Asjes en zijn eega Tara, Helmin Wiels, Michael Römer en tal van andere lakeien, kunnen wat mij betreft de boom in. Mij krijgen ze niet klein want ik heb nooit onderdeel uitgemaakt van hun verrotte systeem en heb dus niets in te lossen dat hen verder verrijkt.

  MitarBlankie gaat heerlijk de playa’s bevolken met zijn gin tonic, stirred not shaken. Voordat ik het vergeet, ik had Gerrit Schotte niet in mijn rijtje opgenomen. Dat heeft u terecht opgemerkt. Voor hem heb ik n.l. nog iets moois in petto. Hij mag zich op mijn kosten laten omscholen tot beach waiter en mij, wanneer hij zijn diploma heeft gehaald dan wel gekocht, mijn dagelijkse drankje komen aanreiken.

  Het zal mij daarbij werkelijk een rotzorg zij of hij zich op de playa nu wel of niet de enige echte minister-president van Curaçao blijft noemen. Als hij maar zorgt dat wanneer ik met mijn vingers knip, hij het vuur uit zijn schenen voor me loopt. Met zo’n porem overigens, heeft mijn gin tonic geen limoen meer nodig. Van hem krijg ik als vanzelfsprekend het zuur.

 12. Haha, en PAIS krijgt spierpijn van het JA-knikken?

 13. En Wiels is bezig een 2de interim-gouverneur te benoemen voor het geval mevr Van der Pluym niet in staat is/wordt gesteld……wetten en SCREENINGSRESULTATEN van haar goedkeurende handtekening te voorzien. Er wordt een dame genoemd met Römer in haar achternaam !
  Jaja, alles wordt in gang gezet.
  Dus Wiels vindt wat voor Schotte geldt, geldt niet voor degenen die IK WIELS als (niet ministeriabele)
  kabinetsleden benoem ( b.v. maar niet uitsluitend: Asjes !
  Wiels : een man zonder intelligente en zonder scrupules!
  (ik sluit niet uit dat Wiels zelfs Schotte weer in het kabinet opneemt Alles heeft bij Wiels tenslotte een prijs!).

 14. Ooow Philippe, verdikkie ik vrees dat je zoooo gelijk gaat krijgen ……

  En het erge is, diezelfde Statendictator Asjes die onze democratie opzij zette om maar in het zadel te blijven, gaat z e k e r voor de Minister President post.
  Die is immers al door schoonpa ingekocht. Net als de positie van adviseur/informant Tara Asjes-Prins naast Hodge.

  En Schotte-vazal (en inmiddels door PS ook op handen gedragen) VDC-kroonprinsje Micheal Romer ? Die gaat alle screenings die Wiels & Asjes voorleggen, goedkeuren….

  Duimen dat deze boze droom achteraf slechts een nachtmerrie blijkt 🙁

 15. Ijzersterk verhaal, helaas…… Mission impossible dus dit eiland. Zónder regering of wat dan ook van overheidsinstanties gaat het misschien wel veel beter : ANARCHIE!