• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De leider van de United People’s party Theo Heyliger is afgelopen dinsdag gehoord door rechercheurs van de Landsrecherche over zijn mogelijke betrokkenheid bij het Bada Bing omkoopschandaal. Heyliger is de voormalige minister van Publieke Werken in Sint Maarten. Dat meldt Caribisch Netwerk.

De uitgever van The Daily Herald, Paul de Windt, is eveneens gehoord. Nadat een video-opname eerder deze maand openbaar werd, waarop is te zien hoe de eigenaar van stripclub Bada Bing 15.000 dollar betaalt aan het onafhankelijke parlementslid Patrick Illidge, heeft Bada Bing eigenaar Jaap van den Heuvel verklaard dat hij de opname had gemaakt op Heyliger’s verzoek.

Ondergedoken
Van den Heuvel is inmiddels ondergedoken in verband met bedreigingen. Heyliger heeft nog geen publieke verklaringen afgelegd over de beschuldigingen aan zijn adres. De parlementsfractie van zijn partij eiste eerder deze week dat Illidge en Justitie Minister Roland Duncan (wiens naam in de video wordt genoemd) hun functies tijdelijk neerleggen tot het onderzoek meer duidelijkheid verschaft.

Interview
Behalve Heyliger, interviewden rechercheurs deze week ook S. Frederick, een voormalig medewerker van de afdeling Economische Zaken wiens naam eveneens wordt genoemd in de video. Op woensdag interviewden rechercheurs De Windt. Van den Heuvel verklaarde in een interview met de krant Today dat Heyliger de video-opname al in november aan de krant had doorgespeeld, waar verslaggever Mike Granger de beelden zou editen. Granger heeft ontkend ooit iets van Heyliger te hebben ontvangen.

Advocaat
Illidge heeft Ralph Richardson, de inmiddels 75-jarige voormalige luitenant gouverneur van het eiland, als advocaat in de arm genomen. Gisteren zei Illidge tegen journalisten dat hij zich niet bij het Openbaar Ministerie heeft gemeld op aanraden van zijn advocaat en dat hij overigens van procureur-generaal Taco Stein te horen had gekregen dat dit vooralsnog niet nodig is. Illidge woonde gisteren ook gewoon een vergadering van de Centrale Commissie van het parlement bij, maar hij zag er van af in deze bijeenkomst het woord te voeren die ging over de benoeming van leden voor de Monumentenraad.

Foto: Today

1 reactie op “Meer verhoren in Bada Bing omkoopschandaal”

  1. Grappig……toneel.