• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

MFK-leiderCURAÇAO – Een Statenlid dat zich uitgeeft voor iemand anders kan niet. Dat vindt minister-president Daniel Hodge naar aanleiding van berichtgeving over Statenlid Gerrit Schotte die zich in het buitenland zou hebben uitgegeven voor minister-president van Curaçao. Dat meldt Radio Hoyer 2.

Schotte was onlangs aanwezig bij de afscheidsceremonie van de overleden president Hugo Chávez en deze week bij de wedstrijd van het Nederlands honkbalteam. Het Statenlid zou zich daar volgens bronnen hebben uitgegeven voor het ambt van premier.

Onderzoek

Hodge vindt het ongepast en laat onderzoek doen bij officiële instanties om na te gaan wat er waar is van de beweringen. Mocht Schotte dit daadwerkelijk hebben gedaan, dan vindt Hodge het een kwalijke zaak. Hodge geeft antwoord op de vraag van Rick Hart van Radio Hoyer 2 of hij actie gaat ondernemen:

32 reacties op “Onderzoek naar voordoen als premier door Schotte”

 1. @Zorro,
  Ach, wat een vertoon van kinderachtig gedrag. Juist omdat ik geen neerlandicus ben ga ik niet met jou aan het bakkeleien over een nederlands woord of zo je wilt de uitdrukking ‘zo goed als’. Áls ik er op inga, dan kan ik net zo goed aan een studie nederlandse taal beginnen.
  ‘Zo goed als zeker’ in dit geval gehanteerd door jou, betekent dat je er zeker van bent dat Schotte schuldig is.
  Je gaat op de tautologische toer wat naar mijn mening niets anders betekent dan Zororetisch geouwehoer! 😆

 2. @ Kid Creole. “…ik ben er zo goed als ZEKER VAN

  Jouw interpretatie is jouw verantwoordelijkheid en niet de mijne en het is ook niet mijn interpretatie. Zo moet je het benadrukken “….ik ben ER ZO GOED ALS zeker van” en wat je ook aanhaalt als teken van mijn bewijs is volkomen onjuist. Zit er wellicht een advocaat in je meer dan een neerlandicus?

 3. Al 29 reacties. Wat zal de Gerrit Schotte genieten.

 4. @anamu, No worry swa, you’re welcome! Belangrijk is dat ik je boodschap heb begrepen. 😉

 5. @Zorro, 22-03-2013 om 18:30 schreef;
  ‘Heb ik dat gezegd en zo ja waar’?’

  O jawel, je hebt het gebeuren rond Schotte wel degelijk als vaststaand feit meegenomen in je commentaar op 22-03-2013 om 05:44. Sterker, je hebt zowel de zaak Haïti als wel de zaak San Francisco in één korte zin samengevat zonder overigens in die ene zin de woorden Haiti, Chaves, begravenis, San Francisco, baseball en Schotte te vermelden. Hier volgt dan het zinnetje waar je het zegt, schrijft of beweert;
  “…ik ben er zo goed als ZEKER VAN, dat hij zich IN BEIDE gevallen aan functiemisbruik heeft schuldig gemaakt.”…
  Tja, daar zeg je het dan Zorro, je weet het dus ZEKER!!?!? En nog wel in BEIDE gevallen? :huh:

  Dus je hebt ‘t wel gezegd, beweerd of zo je wilt opgeschreven Zorro! Jij beschouwt de beschuldigingen aan het adres van Schotte dus loud and clear als bewezen, cq. een uitgemaakte zaak. Je bent in jouw commentaar van 05:44 zelfs zover gegaan om de strafmaatregelen aan te kondigen die volgens jou tegen Schotte genomen zouden moeten worden..sterk hoor.. 😆

  Maar goed, dat geldt niet alleen voor jou, maar 99% van de reagluurders op dit onderwerp hebben niet anders dan jij gereageerd op blijkbaar ‘rode lap’ G.F.Schotte. Dat is voor jou een verzachtende omstandigheid Zorro. 😉

 6. @ anamu. ,maar ik ben niet erop uit geweest voor nederlandse taalkorrektie.

  Dat leek er dan verdomd veel op en ga je zelfs door om het onder onze aandacht te brengen dus krijg je antwoord. Wat mij betreft zit er heden ten dage ook niet meer in dan een 2 of 3 voor je Nederlands en ik heb een bruin vermoeden dat je de hoge cijfers voor andere talen bij lange na niet meer zal halen.

 7. @Zorro+Kid Creol, met deze opmerkingen ben ik tevreden ,maar ik ben niet erop uit geweest voor nederlandse taalkorrektie.Mijn talenkennis is hier niet wat tersprake is. Wat ik wilde is een eigen toevoeging aan deze onderwerp. Maar ik doe bij deze nog een schepje er op.Ben echt un puro YDK,en ook trotz het te mogen zijn.Ook beheers ik vele dialecten uit enige landen ,inderdaad was ik vroeger erg slecht in mijn nederlands op curacao kreeg zelf 2 en 3 als cijfers op mijn eindrapporten spaans en engels die waren top meestal 8.5 en 9.5, was toen ook een jong ding hoor ,en die Gave is me gebleven god zij dank.Oke zover een kleine toelichting over mijn talenknobbel. Laten we verder onze aandacht besteden aan de vele problemen wat curacao nu doormaakt en onze mensen meer tot denken zet om zich te ontplooien om zo ook betere keuzes te maken met hun stemrecht .B.v televisieprogrammen waar debatten gehouden worden over de wereld gebeurtenissen ,hoe we ons moeten gedragen, te beginnen al bij de ontvangst van toeristen,dat begint al bij de Airport!! Zo kan ik verder doorgaan met vele zakken wat dringend nodig is als wij ons als dushi hende willen presenteren. Nou fijne weekend houdoe.

 8. @ Kiddo. Kom op zorro, jij kunt ook niet bewijzen of Schotte zich werkelijk heeft voorgedaan als premier van Curazao.

  Heb ik dat gezegd en zo ja waar? Wat betreft Schotte ben je echt te veel softie voor hem. Ik kan echt geen eufemismen voor hem verzinnen, omdat er geen enkele reden te vinden is.

 9. @Anamu, sorry , maar jij bent helemaal geen YDK! 😆
  Voor het geoefend oog van een Kurazolenjo als ik kun je niet makkelijk ‘alsof’ doen.
  Er zitten idd heel wat opvallende schrijf en spelfouten in jouw stuk besloten. Maar helaas niet de ‘typische’ schrijffoutjes, spel en zinsbouwfoutjes waaraan ik en verder een ieder met een geoefend oog, een slecht nederlandsschrijvende YDK zou kunnen herkennen..
  Iedereen met een geoefend oog zou aan mijn schrijfsels heel makkelijk een YDK kunnen herkennen, doodgewoon omdat ik niet wat men noemt ‘perfect nederlands’ schrijf, nederlands is n.l. niet mijn taal..

  Sommige Kurazoleños beheersen het schrijven in het nederlands zo goed, dat hun schrijfsels nauwelijks herkenbaar zijn als door een YDK geschreven. Maar toch is er altijd wel een woordje, of een zinnetje, zinsbouw e.d., dat alleen door een YDK kan zijn geschreven..
  Heb je ook met Surinamers. Sommigen schrijven heel goed nederlands, in het algemeen iets beter dan YDK, maar er zijn van die typische uitdrukkingen en oudnederlandse woorden (én grammatica, en ook een zinsbouw) die enkel en alleen door Surinamers gebezigd worden.(surinaams-nederlands)
  Zo kan een geoefend oog niet zelden een in goed nederlands geschreven stuk herkennen als door een Antilliaan, een Surinamer of door een Nederlander geschreven.

  anamu, in jouw geval weet ik echt niet of je YDK bent of anders. Dus ondanks ik je aan het begin van mijn commentaar als niet-YDK aanmerkte, wil ik best aannemen dat je YDK bent.
  Maar je foutjes lijken me toch zo dik overdreven, bepaalde woordjes in het door jouw geschreven stuk worden trouwens ook niet door een slecht nederlandsschrijvende YDK gehanteerd. 😉
  Ook je bewering dat je maar liefst 8 talen machtig bent lijkt me zo sterk. De doorsnee redelijk opgeleide Curasolein is 3, soms 4 vreemde talen machtig. Maar je bent een speciale YDK man..Habemus anamustein. 😆

  anamu, nog iets, ik heb wel verschillende talen moeten leren op school. Ja, op Curazao. Op de lagere school was het nederlands vanzelfsprekend, maar ook verplicht spaans en engels in de 5e en de 6e klas van de Lagere school.. Op de middelbare school, ja, op Curazao, móést ik, buiten het verplichte engels en spaans, voor Frans óf Duits kiezen, en ik mocht zelfs voor Latijn kiezen als ik echt wilde. Ja hoor anamu, op Curazao. Dus jouw suggestie dat op Curasouse scholen alleen papiamentu wordt onderwezen lijkt me sterk. Het probleem is dat er te weinig goede docenten Spaans en Engels voorradig zijn. Aan die hebben we behoefte op de armere scholen…

 10. Gerrit zit nog steeds goed, mag hopen dat de onderzoeken goed worden gedaan, dan mag hij de USA niet meeer in, witwassen van gelden uit drug en andere zaken daar houden de Amerikanen niet van.
  kunnen we Amerika niet inlichten als hij richting de USA gaat , dan houden ze hem daar.
  Erger is dat er weer miljoenen zijn verdwenen bij een overheids dienst, betalingen zijn gedaan waar niemand ooit iets voor heeft gedaan, dit in de tjd dat Gerrit wel MP was, en Jacinta de tweede persoon van de MFK verantwoordelijk was voor dat bureau.
  Wanneer word er nu eens beslag gelegd van deze zogenaamde beschermers van het volk en hun paspoort in beslag genomen.

 11. @Zorro, 22-03-2012 om 05:44.
  Kom op zorro, jij kunt ook niet bewijzen of Schotte zich werkelijk heeft voorgedaan als premier van Curazao. Trouwens, de nieuwste berichten geven aan dat de man zich gewoon als ‘former prime min. of Curacao’ heeft voorgesteld..En hoe anders had hij zich dan moeten voorstellen? Dacht ik al, want zo dom als jij en het overgrote deel van z’n veelal stinkend jaloerse ‘vijanden wellicht’?, hem op dit versgeperste forum willen doen lijken, is hij niet! En dat weet je bliksemsgoed! Dacht je echt dat de man niet bedacht was en ís, op Wiels en zijn tonton macoute-achtige leugenmachine?
  Toegegeven, Schotte is ambitieus, maar wat is daar nou mis mee? Een beetje narcistisch? Ja, en!? Hij is niet de eerste en zal zeker niet de laatste zijn. Kurazao is een klein eiland met een vrij kleine gemeenschap, dus ambitie gepaard met een beetje narcisme valt al gauw op.

  Een aantal jaren geleden is er een internationaal onderzoek gehouden naar ambitie en narcisme in de politiek, en onder politici. Wat dacht je dat de uitkomst was? bijna 85% van de geïnterviewde politici bleek een beetje narcistisch én ook grote ambities te hebben. In een groot land merk je ‘t misschien niet zo duidelijk, maar ook in Nederland zijn veel politici onder het mom van bescheidenheid heel ambitieus en narcistisch. Daar kunnen de NL binnenhof-journalisten heel goed over vertellen, en die weten het echt wel beter dan ons. Maar zonder dat onderzoek wist ik het ook wel hoor. Dus ja, pas maar op met het demoniseren van Schotte, want geloof me, hij wint de volgende verkiezingen.. 😉

  Wiels is erbij! Wandelde laatst ergens in Punda en raakte in gesprek met een maachi, bijna 75 jaar oud, maar ze zorgt nog steeds voor haar eigen inkomen door o.a. biyechi te verkopen.
  Ik weet dat ze voor PS gestemd had. ik vroeg haar hoe het met Pueblo Soberano ging.. Wel wel, maachi vertelde: “Yu, mi no kier tende nada di e burdugu ei ! Masha ting mi no ta skucha su prog. mas. Ik weer: di kon no maachi?
  Maachi; “Wel, hermieng Wiels a bira e BOMBA MAYÓR di Korsow! Ademas, mi no por kompronde e papiamentu ku el a bira ta papia for di dia ku el a gana elekshon! Mitar di su frasenan ta na ulandes, mane kos ku e ker pa nos pensa ku ta masha homber sabi e ta. Mi a hanja un tegi kontra di e homber ei yu, mi ker men di no, papia papiamentu pa pueblo kompronde ki bo ta papiando, i no brua tera mescla papiamentu, sin niun nodi, ku asina tantu palabra hulandes! Ami no ta kompronde e idioma ku e Bomba burdugu major di korsou ta papia.”…aldus maachi overhelmin Wiels, die ze in december nog de hemel in prees..

  Wel wel, ik was niet verrast hoor, inderdaad is Wiels, of lijkt hij, leraar nederlands te zijn geworden! De helft van wat hij praat doet hij in het nederlands, behoorlijk slecht nederlands ook nog! Hij zit het papiamentu gewoon te vernietigen! Ik vraag me ook af of het de man naar de bol gestegen is..ook weer een echte narcist van de bovenste orde, ook wat betreft narcisme verslaat hij Schotte met vlag en wimpel. Je moet horen wat hij allemaal blaft in z’n programma. Hij denkt dat hij een soort vader des Vaderland is, hij noemt zichzelf Papaïto. hij is volgens hem niet ken, maar hij is een “kiko” , hihi, Geloof me Zorro, de man is volkomen geflipt!! Als het me uitkomt luister ik naar de radio, ik raad iedereen aan om niet naar zijn pantaya te kijken, tenzij men zo graag naar aapies wil kijken. Dus niet doen, want je schrikt je rot!! 😆

 12. @ anamu. .Ik ben blij me met 8 Talen uit de voeten te kunnen als YDK .

  Je maakt zeker een grapje.

 13. Er is zoveel onoirbaars boven water gekomen de laatste tijd ( politici die niet deugen, BZV, acquaelectrs, Curoil, onterechte betalingen van overheidsinstellingen aan vriendjes) en…….
  het kabinet Hodge doet NIETS ! Want Hodge denkt aan zijn eigen toekomst. Wederom een kabinet van non valeurs.

 14. Anamu heeft helemaal gelijk. Het is het onopgeleide volk dat niet beter weet dat op de MFK stemt. Daarom kun je het een voormalig winkelbediende als Ramsay Soemanta ook niet kwalijk nemen dat hij als een schaduw achter Schotte aanloopt. Ramsay gelooft nog in Sinterklaas, de Kerstman en ook Gerrit Schotte.

  Maar er is een groep die MFK stemt terwijl ze wel weten dat het een partij van randcriminelen is. Het beste voorbeeld daarvan is het sprekende mantelpak Stella van Rijn, tot voor kort Schottes stoeipoes, die drommels goed weet wat voor een malafide partij de MFK is maar dat graag vergeet zolang ze een dik betaald baantje van hen krijgt.

  Landen die in grote getalen op leiders als Schotte oi Bouterse stemmen zijn ontwikkelingslanden, en absoluut niet in staat onafhankelijk te worden.

 15. Als ik deze hele senario volgt kom ik tot conclusie dat al deze dingen het gevolg zijn van niet goed lezende Volk ook dat ze zich laten dingen inboezemen die eingelijk met een vreemde richting gaat namelijk Social/Kommunismus.Mensen met lage school kennis zijn gouw geneigd ja te zeggen tegen Beloftes die leeg zijn ook al is het noch zo schreinend denken ze steeds dat het goed is .Dus wat doen ze, ze vallen de minst bedeelden de armen onder het volk aan met Dogmas die niet eens weten of zelfs verstaan kunnen waarom deze situatie zo is met ongeschoolde Politiker te doen hebben /hadden en nog steeds in beeld zijn .Wat zou ik blij zijn als het volk kan leren begrijpen dat als je meer kennis buiten het papiamentu zou hebben je kansen van slagen grootter is .Ik ben blij me met 8 Talen uit de voeten te kunnen als YDK . Steeds lees je die aanbod van gratis school ,maar je moet in je zelf investeren dan kan je deze Grootte probleem van Curacao beter begrijpen en zulke fouten bij een verkiezing niet zo gauw meer zal toestaan te begaan.

 16. Tja, als Schotte zich in het buitenland presenteert als de directeur van zijn failliet gegane paintballbedrijfje of zijn eveneens failliet gegane broodjesbezorgservice gaat geen zaal of stadion meer voor hem open.

  Deze man is geestesziek en dient opgesloten te worden.

 17. Hodge en Wiels hebben geen moer gedaan voor deze eiland. Ze zitten alleen fouten te bekijken maar zij zijn de grootste fouten. Wiels zeg dat hij zijn mensen heeft gescreend maar er zijn mensen die nu zitten die deze “beroemde” screening niet positief had kunnen brengen.

 18. deze man heeft geen schaamte en lijd aan hoogmoedswaanzin.
  maar het volk blijft op hem stemmen.
  Waarom?
  omdat het volk blijft stemmen op de partijen die het meest beloven.
  deze partijen hebben 1 belang, namelijk het volk zo dom mogelijk houden.
  want zonder dit stemvee hadden hun partijen geen enkele kans.
  dus scholing moet in het papiaments, want er zijn toch geen boeken te vinden, in deze taal, die het volk wijzer kunnen maken.
  op internet valt er ook weinig informatie te vinden in het papiaments.
  geen fatsoenlijke krant met eerlijke informatie is er te vinden in het papiaments.
  dus het probleem blijft….
  de corrupte politici kunnen zegenvieren.
  en het volk is gelaten en onderdanig aan deze foute bestuurders.

 19. @henkie, maak je maar geen zorgen.. wachtregeling is riant, hij krijgt betaald als parliamentslid en hij zal nog wel wegens als manager bij een overheidsdienst te boek staan. Daarnaast heeft hij de afgelopen 2 jaar zijn zakken lopen vullen

 20. DP paspoort innemen zal Gerrit de Raaf niet deren daar hij mensen om zig heen heeft die meesters zijn in het papieren vervalsen,trouwens sinds wanneer is Gerrit 1.74 lang.De cabouter is net zo groot als de cabouter Wiels laat Wiels zijn paspoort ook eens in de krant plaatsen,dan heeft Wilemientje er nog weer een klacht bij tegen de Raaf.Maar ja wat moet een rechter ordelen als er twee psychopaten voor zijn hekje staan??

 21. Misschien spreken of verstaan enige mensen geen Amerikaans-Engels, heeft hij gezegd dat hij het is of heeft hij gezegd dat hij EX-…. is ?? Kijk schotte is geen primitivo hij is niet universitair “”ausgebildet”” maar zo idioot is hij niet…. welke taal sprak hij dan ?????

 22. Natuurlijk heeft de pathologische leugenaar Gerrit de Raaf zijn DP paspoort getoont, om in het stadion te komen.In Amerika zijn dit soort besloten trainingen zwaar bewaakt door professioneel personeel en niet zoals op Curaçao waar je met één minuut slap l**** de bewaker plat hebt en doorgang tot het desbetreffende krijgt.

 23. wat mij het meest verbaasd is dat de Hr.Schotte daar allemaal geld voor heeft. Voor iemand die fraude, valse inbraken moest melden. Het is knap hoor dat je van laten we zeggeen een schuld van een half miljoen nu vet in de plus staat en op vacantie kan richting San Fransisco

 24. @ Kid Creole. Helemaal eens met je woorden over Wiels. Schotte opstappen? Not in your worst dreams. De zwaarste maatregel zal zijn, dat hij het diplomatiek paspoort moet inleveren. Daar zal hij om lachen. Elke crimineel maakt een keer een fout en ik ben er zo goed als zeker van, dat hij zich in beide gevallen aan functiemisbruik heeft schuldig gemaakt. Hij zal zich echter als notoire leugenaar veilig voelen door te blijven ontkennen, want dat zit bij hem ingebakken en voor het voordeel van de twijfel komt hij al lang niet meer in aanmerking. Als het onderzoek naar Schotte een keer is afgerond zal dat wel blijken en bevestigd worden. Het zal niet meevallen om betrouwbare getuigen uit zijn vriendenkring bij de begrafenis van Chavez te vinden dus blijft over de Amerikaanse security bij het honkbalstadion en dat zal niet zo moeilijk zijn. Deze getuigen zullen onvoorwaardelijk geloofd worden en kan de regering maatregelen nemen. Ik kan me niet voorstellen, dat Schotte vrijuit gaat, omdat hij door Nederland als regeringsafgevaardigde zou zijn ingehuurd. Helaas bestaan er geen sancties voor parlementariers, die zonder geldige redenen uit de Staten wegblijven en hun werk verzaken. Ze krijgen altijd uitbetaald.

 25. Als vriendje Gerrit zich ten onrechte uitgegeven heeft voor premier dan is onderzoek en eventueel opname in een tehuis voor geestesgestoorden gewenst. Bij voorkeur bij gebleken afwijking of ziekte landurig opsluiten in een instituut voor dergelijke personen. Vriendje Gerrit kan dan premier van de gestoorden spelen.

 26. Hoe lang laten we deze mislukte 3 Mavo scholier Curacao nog belachelijk maken?

 27. Jullie kunnen hem gewoon niet aan. Triest maar waar

 28. Als het is zoals overal wordt gemeld en deze man inderdaad onder valse voorwendselen zich heeft geprofileerd dan zal men met harde hand moeten optreden en geen zoete broodjes met hem bakken.
  Grootheid waan noemt men zo iets en zo iemand heeft een groot probleem en zou er echt met een expert aan moeten werken.

 29. Hodge besteedt in zijn nepdemocratie beter zijn tijd aan de vele werkelijke problemen op het eiland en niet met dit soort “klikspaanpraat” . Die stinkende Isla bijvoorbeeld!! Die ook giftige rokende vuilnisbelt van Koraal Tabak!! Criminalteit, Aqualectra, etc. etc. Wat te denken van de BZV, waarvan iedereen juist ziek wordt? Nee, we gaan miepen over Schotte ……

 30. Het is Wiels die in alle toonaarden beweert dat Schotte zich als premier van Kuracao heeft voorgedaan. Vrede, zei Wiels, maar de man is druk bezig met de satanisering van Schotte. Net zoals hij 3 jaren lang, voor 19 0kt. 2012, ook de PAR leden van van alles en nog wat beschuldigde. Schotte is heus niet zo gek. ik kan me haast niet voorstellen dat Schotte zoiets doms uitgehaald heeft. Als Schotte werkelijk zo dom geweest is, tja, dan kan hij liever de politiek laten voor wat het is en iets anders gaan doen.

  Toch zegt iets me dat Wiels geen sluitend bewijs heeft voor datgeen hij Schotte van beschuldigt. Ik denk dat Wiels in z’n hemd gezet zal worden door Schotte. Wat wel zou kunnen is dat Schotte zich heeft voorgedaan als ‘ex-premier’ van Curazao. Dat is volgens mij toch niet verboden?.. Bovendien is het een waarheid. Hij was idd premier van Curasau, dus ex-premier. 😆

  Maar, als je echt zo dom gehandeld hebt Gerrit Francisco, dan zou je voor eigen best moeten opstappen. Want anders zal dat premier-geintje jou net zolang je in de politiek zit blijven achtervolgen. Vooralsnog gun ik Schotte het voordeel van de twijfel..
  Ik kan er niets aandoen, heb altijd het gevoel dat ik voor de underdog moet opkomen. In dit geval is Schotte de underdog, want Wiels sataniseert niet alleen de persoon Schotte, waarvan hij beweert een sociopaat in de man te zien. Zou best kunnen hoor, maar dan weet hij het beter te verbergen dan Wiels.

  Neee, Wiels is zo persoonlijk en smerig bezig dat hij ook Papa Schotte aanvalt. Als je ‘t mij vraagt, Wiels is zelf hét prototype van een echte psychopaat, en daar hoeft niemand voor doorgeleerd te hebben. Dat weten de meesten hier ook wel. Zie maar zijn manier van zijn, zijn dagelijks gekrijs en de dagelijkse bedreigingen aan het adres van een ieder die niet zijn mening deelt. Als een dolgeworden Orang oe tang wil hij iedereen opvreten, tot op de dag dat hij een flink pakslaag krijgt van één van z’n eigen aanhangers. Als ik Schotte was, zou ik gewoon niet reageren op het gebrul en geblaas van helmin Wiels! Gewoon alleen laten schreeuwen tot hij een ons weegt, hem gaar laten stomen in z’n eigen vet.

 31. Het kan niet anders dat de kabouter behalve een narcist ze niet meer op een rijtje heeft.
  Idd eindelijk onderzoek plegen naar zijn corrupte afgelopen jaren als MP, en dan aangifte doen, oppakken en in detentie met dat figuur.
  Shameful vertoning.
  Dipl. paspoort afpakken, en dan meteen van elke parlementarier. Dit slaat nergens op dat iedereen een DP heeft.

 32. Schotte, Wilsoe, Hakim, Monk, Jamaloodin, en vele anderen, zoals ons winkeldiefje, lopen nog jaren met diplomatieke paspoorten rond en kunnen ze dus in het buitenland iedereen van alles wijs maken en ermee intimideren..Inleveren dus!