• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Statenlid Omayra Leeflang wil een slot op het salaris en compensatie van secretaris Milton Yarzagaray en commisarissen van stichting Bureau Ziektekostenverzekering (SBVZ). Minister Ben Whiteman (Gezondheid) maakte vrijdag bekend een onderzoek in te stellen naar dubieuze praktijken bij SBVZ.

Op dit moment hangt een slot aan het gebouw van SBVZ, maar Leeflang ziet het liefst ook een slot op de vergoedingen. Het management kan in afwachting van het onderzoek dat SOABb gaat uitvoeren het gebouw niet betreden.

Kosten
“De PAR is erg bezorgd over de kosten die kunnen oplopen tijdens het onderzoek”, schrijft Leeflang in een brief aan Whiteman. “Kosten zoals lucratieve salarissen van  secretaris Milton Yarzagaray van rond de 24.000 gulden per maand, plus 900 gulden aan respresentatiekosten. Daarnaast lopen de conpensatiekosten van bijna 100.000 gulden aan de commisarissen gewoon door.”

Tussenrekeningen
“Ik wil een slot zien op de betalingen van de mensen die zich verrijken met het BVZ-fonds”, stelt Leeflang. In de brief vraagt het Statenlid of de minister bereid is de salarissen stop te zetten tijdens het SOAB-onderzoek. Verder wil Leeflang weten of de minister kan bevestigen dat een grote hoeveelheid tussenrekeningen van miljoenen geparkeerd staan, om te voorkomen dat er geld uit de fonds wordt gehaald.

13 reacties op “Leeflang: ‘Zet slot op salaris Yarzaharay’”

 1. @Wat. Hij is Arubaan en kennelijk ook een slimme, om zoveel geld te ritselen.
  Begrijp nu ineens waarom Wiels Aruba de vijand noemde. Hij moet dit al veel langer hebben geweten….

  @Peter Bon, Jammer blijft het dat we ons zo laten uitkleden. Het land krijgt de leiders die het verdient. Net als in Suriname. Als het land leeft van de drugs is het toch logsch dat je een drugsfamilie aan het hoofd wil zien. Die snapt het tenminste.

  Zo is het ook hier. In een land waar je rijk wordt met een ongelofelijk groot pensioen en nog wat tipgeld dat je onderweg kunt meepakken als je in de politiek gaat, moet je ditto leiders hebben, ander wordt het niks meer…We zijn in dat opzicht een “behoudend” volkje.

  Alleen jammer dat het geld nu opraakt..gatver…het ging net zo leuk (hoor ik ze denken).Zelfs de PS familie Asjes doet leuk mee en Wiels vindt t prima. Laatste hoop op een “bolivariaanse” oplossing is vervlogen.

 2. @ Phillipe Maaskant.
  De eerste 2 vragen moeten met “nee” worden beantwoord. De andere 3 met “gaat je niet aan”.
  Zo simpel is dat op Curaçao.

 3. Maar zijn jullie helemaal gek geworden op Curacao. Zijn de mensen die zoveel geld incasseren van een eiland zonder houvast dan HOOGOPGELEID, met hoogwaardige universitaire studies met internationale ervaringen. Wat zijn de woonlasten op Curacao ?? Ik kan mij niet voorstellen dat iemand zulk salaris verdient, er is crisis ter wereld. er zijn HEEL VEEL inmense problemen om DIREKT op te lossen op het eiland. Dan hoor ik en zie ik overal de mensen zeggen Oh.. hoeveel ze van Corsow houden oh.. oh..oh.. zijn ze dan beter dan Schotte e.a.

 4. Eerlijk gezegd vertrouw ik die Whiteman ook niet. Hij wist van het onderzoek, heeft de Staten daarover niet geinformeerd en komt pas na 4 maanden met een slot op deuren terwijl vanaf dag een een slot op de salarissen moest zitten.

 5. Wie is die Yarzagaray, wat is zijn beoep en wat studie heeft hij gedaan?

 6. De overheid – alle kabinetten ( ook de huidige ) , de leden van de Staten ,politieke partijen en de top van de (semi-) overheidsbedrijven zijn maar op 1 ding uit : hoe kunnen wij onze zakken vullen ten koste van de bevolking! Brinkman heeft gewoon gelijk en ieder weldenkend mens – ook de hierboven aangeduide- weten dat.

 7. Overal, maar dan ook overal waar geld bij komt kijken in dit land is het een totaal verrotte zaak. Vriendjes/dure vergoedingen/hoge salarissen/bijkomende extra`s/ mooie posities ook voor je echtgenote/commissariaten en ga zo maar door. Een grote stinkende vieze kliek die zich hier continu verrijkt. Een grote corrupte en vieze klerezooi is het. Miljoenen en nog eens miljoenen gaan zo over de balk.

 8. Wordt het geen tijd dat de salarissen en pensioenen van bestuurders, directies, toezichthouders, commissarissen etc. overheidsbedrijven en gesubsidieerde instellingen eens openbaar worden?
  Begin niet over privacy..dat is zo’n drogreden. We betalen het met ons allen, dus hebben we er recht op. PS kan er niet tegen zijn, want die is voor het VOLK toch? PAIS kan niet tegen zijn, want die zijn voor openheid. Samen kunnen ze dus openheid voor het volk geven. Waarom doen ze dat niet? Welke belachelijk hoge salarissen zijn er nog meer? Waarom is Wiels hier zo stil over?

 9. Vooral stemmen op de MAN, PS en MFK mensen!

 10. Begrijp ik dus dat de beste man bij elkaar bijna 400.000 gulden per jaar ‘verdiend’? WTF? Pure diefstal dit.

 11. Ziektekosten rijzen de pan uit, de bevolking moet meer premie gaan betalen en een gulden per recept, krijgt minder volledig zorgpakket. Iedereen draagt z’n steentje bij om uit de problemen te komen. Nou ja iedereen ???
  Wanneer kotst de bevolking zijn leiders uit???

 12. Als alles klopt wat de laatste tijd wordt beweerd over deze zaak dan is het toch te gek dat tot nu toe niemand hier iets vanaf wist?
  Hoe kan het zijn dat er bij de ”salarisafdeling” die deze mensen moest betalen nergens een licht is gaan branden om de astronomische bedragen die deze mensen maandelijks werd uitgekeerd zijnde salaris?
  Hoe kan het zijn dat er zoveel mensen van de SVB opeens naar BZV zijn overgestapt in het verleden, als nu blijkt dat er maar 4 of 12 mensen nodig zijn bij SVB na de veranderingen binnen de gezondheidszorg?
  En waarom moesten ineens mensen van de SVB naar de BZV? Hoeveel mensen werkten er voor die tijd bij de BZV en kennelijk konden zij met minder personeel het werk gewoon aan.!
  Onder wiens verantwoordelijkheid viel trouwens deze BZV ten tijde van de ”personeels-upgrade?

 13. Go Go Omayra