CURAÇAO – Medewerkers van de Nationale ombudsman zijn volgende week op Bonaire. Zij gaan voorlichting over het werk van de Nationale ombudsman geven en naar klachten van eilandbewoners luisteren. Ook maken zij kennis met medewerkers van de overheidsinstanties op het eiland.

Bewoners van Bonaire die willen weten wat de Nationale ombudsman voor hen kan doen of een klacht willen indienen, kunnen gebruik maken van de inloopspreekuren. De tijdstippen en locaties van deze inloopspreekuren zijn te lezen op speciale posters die op Bonaire hangen.

Lokale besturen
Sinds 10 oktober 2012 is de Nationale ombudsman bevoegd klachten te behandelen over de lokale besturen op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Dit betekent dat de Nationale ombudsman klachten mag behandelen over alle overheidsinstanties. Overheidsinstanties zijn bijvoorbeeld de belastingdienst, het Openbaar Ministerie, politie en burgerzaken. Bij burgerzaken kan het bijvoorbeeld gaan om een verlenging van het rijbewijs of aanvragen van een vergunning.

Oplossingsgericht
De Nationale ombudsman, Alex Brenninkmeijer, heeft vorige week gesproken met een bestuursdelegatie van Bonaire tijdens de halfjaarlijkse Caribisch-Nederland week in Den Haag. “Het was een heel prettig en open gesprek waarin we onder andere aandacht hebben geschonken aan wat burgers in redelijkheid kunnen verwachten van het eilandsbestuur. Ik vind het heel belangrijk om oplossingsgericht te werken waarbij we samen met het bestuur en de burger een oplossing voor eventuele problemen vinden”, aldus Brenninkmeijer.

www.versgeperst.com