• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Volgens Amigu di Tera heeft de natuur van het eiland weer een harde slag moeten incasseren. “Op de vlakte van Hato hebben onbekenden zonder één greintje gevoel voor onze natuur een groot stuk begroeiing verwijderd”, zegt de milieuorganisatie.

 
“Het gaat om conserveringsgebied, dat wil zeggen dat dit gebied bij wet beschermd is. Het is pijnlijk dat er anno 2013 nog steeds geen patriotisme is te bespeuren dat de identiteit van onze natuur wil behouden, die op zijn beurt vormt geeft aan de identiteit van onszelf”, zegt de organisatie.

Uitzonderlijk habitat
Volgens de milieuorganisatie beschouwen deskundigen dit gebied als bijzonder belangrijk omdat het een uitzonderlijke habitat is voor onder andere de vleermuizen die een essentiële rol spelen in de ecologie van het eiland. Amigu di Tera doet een oproep aan iedereen die meer weet over deze handelingen en dit te melden bij Domeinbeheer.

8 reacties op “‘Illegale ontbossing op de vlakte van Hato’”

 1. @ Dasilva , diepe buiging voor u , met uw opmerking is alles gezegd.

 2. De meeste kinderen in de wereld maken hun speelgoed stuk maar leren bij het opgroeien dat achterwege te laten en er langdurig van te genieten.
  Het lijkt dat op Curaçao velen hun kindertijd nooit ontgroeien, iets wat regering functies en hoge posten bij de overheid niet in de weg blijkt te staan.
  Oplossing is moeilijk, misschien moeten er pleegouders van elders komen om de opvoeding te begeleiden?

 3. Iedereen die naar het EOP zal kijken ziet dat zo goed als het hele Noordkust Conserverings gebied is. Dus Alfira kijk eerst of het klopt voordat je een uitspraak doet. Ons eiland gaat inderdaad ten onder door onze eigen mensen…schande.

 4. Alfira, ik heb het net bij kadaster opgezocht, zoals AmiguDT waarschijnlijk ook heeft gedaan, en het is wel een conserveringsgebied EN van de overheid. Bovendien is er geen vergunning voor kap aangevraagd, laat staan afgegevem. grote reden om verontwaardigd te zijn en in te grijpen dus!
  En misschien weten ze niet van dat riool. bovendien is het niet ADT die het toestaat, maar de overheid. Zij moeten ingrijpen en laten dat na. Daar is ADt en blijkbaar ook jij verontwaardigd over

 5. Dit eiland gaat letterlijk en figuurlijk kapot aan zijn eigen inwoners. Wat dat betreft zou Curacao model kunnen staan voor een prachtige roman/dark movie over de destructie van de aarde door de onverschilligheid en het egoisme van de mens.

 6. Dit is niet de enige plek waar met tekeer gegaan is, de betreffende doen maar want er wordt niets door de overheid gedaan(bestaat die wel hier).
  Het zelfde gebeurde net ten oosten van Fuikbaai hier is een weg gebaand dwars door een gebied waar flamingo’s op weg naar Bonaire schuilde, deze schuwe vogels houden tot nu toe
  de bijzondere plaats voor gezien. De commersie is scrupuleus

 7. Ach, ik woon zelf tegen een conserveringsgebied aan, waar verschillende bewoners grote stukken grond hebben ingepikt, plat gewalst en bebouwd met bijgebouwen. En ……… is bij overheidinstanties bekend en er gebeurt natuurlijk helemaal niets aan. Dus in dit geval : laat iedereen zich elke moeite besparen. Betaal je belasting en zwijg………

 8. Amigu di Tera mag dan wel erg verontwaardigd zijn, maar deze grond is geen conserveringsgebied.
  Daarnaast als Amigu di Tera dit gebied dan toch zo belangrijk vind, hoe hebben ze dan kunnen toestaan dat het riool van bovengelegen gebied loost midden in dit volgens bestemming open gebied.
  Want jarenlang storten van het riool kan niet goed zijn voor de vleermuisjes.