• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het parlement is verworden tot praatgroep. Dat zegt Ruben Suriel van Fundashon Akshon Sivil, de FAS, tegenover Radio Hoyer 2. Er wordt steeds meer bekend over corruptie en bad management binnen de overheid, maar het Parlement doet er te weinig mee, vindt Suriel.

Er gaat te weinig naar het Openbaar Ministerie. Als je als burger of Statenlid genoeg bewijzen hebt van strafbare handelingen, dan zou je onmiddellijk naar het OM moeten stappen, zegt de woordvoerder van FAS.

Langzaam
Volgens Suriel is het OM onvoldoende equiped om zaken voortvarend aan te pakken. Het gaat allemaal heel langzaam. Het heeft zeven maanden geduurd voordat de civiele enquete daadwerkelijk naar de rechters is gestuurd, dat is veel te lang in een wereld waar dingen vlugger kunnen gaan. Het OM had er meer mankracht op moeten zetten, aldus Suriel. Fundashon Akshon Sivil gaf de aanzet tot de civiele enquete.

Suriel legt uit waarom hij het parlement een praatgroep vindt:

12 reacties op “FAS: ‘Parlement verworden tot praatgroep’”

 1. PAR graait al 16 jaar.. en Tromp zit lekker bij de bank

 2. Natuurlijk wordt er in de Staten hard gewerkt. Alleen niet aan het landsbelang, maar aan het veiligstellen van baantjes voor familie Tara.. en voor straks na het politieke leven…

  Uitgerekend bij de PS waar ik dit niet had verwacht. Denk toch steeds meer dat Wiels alleen maar loopjongen is voor het grote geld. Het gedrag van Wilsoe (PS) voor dos Santos, waarmee hij ons voor joker zette in de USA bijv…

  Dat Wiels de loopjongen is kan ook verklaren waarom hij nu ineens niet meer mag schreeuwen tegen NL en de bodybags nu de zak van Sinterklaas was… Nog even een stukje uit de Amigoe van 13 maart 2013..

  “….Maar ook na de twee-de sollicitatieronde werd Daal voorgedragen voor de post sectordirecteur Publieke Dienstverlening. Hij ging ervan uit dat hij alsnog benoemd zou worden, maar hij moest uiteindelijk vernemen dat Asjes, en niet hij benoemd werd. Asjes (2e man van de PS! PhM) heeft op dit ‘vrijstelling van dienst’ en kan aan het einde van zijn Statenlidmaatschap de functie van sectordirecteur gaan vervullen.”

  Walgelijk..PS leider Wiels als slaaf van het groot-kapitaal. Hij heeft anderen voor minder uit de partij en de functie gezet…

 3. Echt walchelijk zo als de familie (j)asjes en (t)asjes steeds weer schaamteloos allerlei baantjes weet te krijgen.
  ik word er misselijk van.
  zoals deze mensen schaamteloos weten te graaien.
  iedereen ziet het, maar niemand schijnt er iets aan te kunnen/willen doen.

 4. En het graaien gaat gewoon door. Grote voorbeeld is de familie (J)Asjes. SCHANDE!!!!

 5. Nou denk ik eerder dat dit de stilte voor de storm is en dat wij over drie maanden een trucklading afval over ons uitgestort krijgen.

 6. Tuna, het lijkt meer op papiadementu gezien het niveau van de graaiende politici. Gisteren is meer bekend geworden van het grote graaien van pa Asjes bij de SVB en van Tara Asjes, die eerst een baantje toegeschoven kreeg als adviseur (laat me niet lachen!) van Hodge en nu commissaris is geworden bij Aqualectra terwijl ze nog niet weet of er water of stroom uit het stopcontact komt.

 7. Equiped? Het is equipped. In Nederlands: uitgerust.

 8. De regering zit er nu drie maanden. Over nog eens drie maanden zal de democratie weer terug keren. Dat wil zeggen : dan nemen de door het volk gekozen politici de regering weer over.
  Niemand weet vooralsnog wat er dan allemaal gaat gebeuren.
  Knap van FAS dat ze aandacht vraagt voor een heikel onderwerp, wat over drie maanden helemaal niet meer aan de orde KAN komen.
  Wat het zwijgen van het parlement electoraal oplevert hebben we kunnen zien bij de PAR.
  Schotte ligt op de loer zijn tweede kans af te wachten. Dat zou hij eigenlijk achter de tralies moeten doen. De heersende rust is slechts schijn.

 9. Laten ze maar protesteren tegen het OM dat gewoon weigert wat te doen met alles wat er in aangegeven.

 10. Helemaal eens.
  Aktie, aktie, aktie.

 11. Onze taal heet niet voor niets `PAPIA`mentu, vandaar al dat geklets, iets waar we absoluut in uitblinken, en plannen maken als goede tweede, en het oprichtten van stichtingen als nummer drie.

 12. Akshon Sivil moet weer actie gaan voeren. Ook Hodge is onbetrouwbaar. Een beetje intelligent persoon stemt immers niet PS met een leider als Wiels. Dat tekent de bedoelingen van Hodge.