• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Venezuela praat niet langer met de Amerikaanse onderminister van buitenlandse zaken voor het westelijk halfrond Roberta Jacobson. De Venezolaanse minister van buitenlandse zaken Elias Jaua zei vandaag dat ‘elke vorm van contact is verbroken’.

 
Volgens de minister heeft de diplomate zich bemoeid met binnenlandse aangelegenheden van Venezuela. Jaua wees erop dat de diplomatieke en consulaire betrekkingen tussen de VS en Venezuela gewoon gehandhaafd blijven.

Uitgezet
De Venezolaanse regering zette eerder deze maand twee medewerkers van de Amerikaanse ambassade het land uit. De twee militaire attachés zouden hebben gesproken met leden van de Venezolaanse krijgsmacht. Washington zette op zijn beurt twee Venezolaanse diplomaten de VS uit. Het tweetal werd woensdag warm onthaald door Jaua.

Waarschuwing
Nu de presidentsverkiezingen van 14 april met rasse schreden naderen heeft de Venezolaanse regering de anti-Amerikaanse retoriek stevig opgevoerd. De VS worden gewaarschuwd zich niet te bemoeien met de verkiezingen. Eerder heeft interim-president Nicolas Maduro de VS ervan beschuldigd wijlen Hugo Chávez te hebben besmet met kanker. Ook zouden de VS de hand hebben gehad in een complot om oppositieleider Henrique Capriles te vermoorden.

© Novum

1 reactie op “Venezuela verbreekt banden met hoge diplomate VS”

  1. En dat heeft allemaal niets……… te maken met de toevallig nu aangehaalde banden met Rusland : Rosneft en PdVSA ?