CURAÇAO – Het gerechtshof heeft vandaag de achttienjarige R.I.C. veroordeeld voor het in bezit hebben van een gestolen digitale Olympus camera. De jongeman kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Uit een woning in de wijk Montaña Rei is op 14 februari 2012 de desbetreffende camera, een telefoontoestel en een Nintendospel gestolen. De inbrekers zijn het huis binnengedrongen door de keukendeur te vernielen. Er is al eerder een veroordeling in deze zaak gevallen.

Opzetheling
C. verklaart de camera op 15 februari 2012 van een onbekende man te hebben gekocht voor 40 gulden. Volgens de officier van justitie kan opzetheling worden bewezen en had de jongeman beter moeten weten. “Een camera koop je niet van een wildvreemde voor 40 gulden bij een supermarkt. Mensen als C. creëren een afzetmarkt voor inbrekers. Dit is een zeer kwalijke zaak”, aldus de officier van justitie tijdens de behandeling van de zaak.

Veroordeling
Het Gerecht was het hiermee eens en veroordeelde de man tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden met een proeftijd van drie jaar en een werkstraf van 180 uur. Voldoet hij niet aan de werkstraf dan geldt 90 dagen vervangende hechtenis.

3 reacties op “Opnieuw veroordeling opzetheling”

  1. goed zo die werkstraf, in het oranje langs de weg afval prikken, met op het hesje ik ben een heler.

  2. Mooi, nu Jamaloodin nog met zijn wapens, cameras en ipods van de overheid die hij weigert terug te geven.

  3. Daar is ie weer : het beroemde werkstrafje. Wat is het dit keer? 180 uur koffiekopjes afwassen (theekopjes mag ook) achter elkaar door? Dit hoog begaafde licht kan daarmee ook nog een plaats in het Guinness boek verdienen! 🙂