• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “De combinatie van ingenieurs, architecten en aannemers die het ziekenhuisproject bij Amstel hebben voorbereid, proberen het volk en de politici op stang te jagen.” Dat vinden Federashon Otrobanda, Plataforma Otrobanda en Sosiedat di Komersiantenan di Otrabanda.

 
“Ze schermen met de bedreiging van een schadevergoeding van miljoenen indien de overheid besluit dat de Amstel-optie geen goed idee is”, aldus de federaties. “Dit is opmerkelijk, omdat naar onze mening de overheid juist deze groep om schadevergoeding moet vragen voor de wijze waarop zij informatie hebben achtergehouden, verdraaid en gemanipuleerd met het doel het ziekenhuisproject bij Amstel te behouden.

Schadevergoeding
Het is volgens de federaties tijd dat de overheid een contra schadevergoeding indient ter compensatie van tijdverlies en de miljoenen die zijn betaald voor advies dat een ander belang dient dan dat van het volk. De federaties zijn van mening dat Usona, Berenschot en Ballast Nedam de overheid verkeerd hebben voorgelicht. “Is er uitgelegd dat het vastgestelde bedrag van 108 miljoen dollar niet toereikend is om een compleet ziekenhuis te bouwen zoals de overheid dat wenst, en is er uitgelegd welke functies niet zijn opgenomen om te voldoen aan dit veel te lage bedrag?”, vragen zij zich af.

Kuikentjes
“Maandenlang werden er besprekingen en presentaties achter gesloten deuren gehouden. We kregen alleen de mand te zien, zonder te weten wat daarin zat”, vinden de federaties. “Nu de discussie openlijk wordt gevoerd, komen de kuikentjes een voor een naar buiten gelopen. En de vragen die nu met nadruk publiekelijk worden gesteld, vormen nou precies de basis voor de schadevergoeding tegen hen.”

10 reacties op “‘Ballast Nedam heeft overheid verkeerd ingelicht’”

 1. Ze kunnen de straten van Otrobanda niet schoon en veilig houden, maar weten wel precies wat er bij komt kijken om een ziekenhuis te bouwen. Denken ze.

 2. Wat spelen de Otrobandisten een zielig, ziek spelletje om hun zin te krijgen.. en over 25 jaar hebben we nog geen nieuw ziekenhuis, dankzij hen.

 3. Misschien een idee om de kruisverbanden tussen Berenschot en Usona en ook tussen Ballast Nedam en Berenschot te onderzoeken ?

 4. Laten ze maar Schotte en Co aanspreken over deze schadevergoeding

 5. Federashon Otrobanda, Plataforma Otrobanda en Sosiedat di Komersiantenan di Otrabanda heben blijkbaar heel weinig kaas gegeten van hoe deze processen lopen en waarop schadeclaims gebaseerd worden.

  Als een opdrachtgever een plan en offerte voor een bouw laat uitwerken, wat de betrokken parijeen een enorme investering kost, en vervolgens ‘toch maar niet’ met de betrokken partij in zee gaat is het indienen van een schadeclaim hel gebruikelijk. Dat de overheid geen slimme opdrachtgever is wisten we al, en daar zouden we snel wat aan moeten doen. Alleen als een dergelijk traject kraakhelder geleid wordt en in de richting en de leiding continuiteit is kan er iets goeds uit komen. Ik vind dat we hoge prioriteit moeten geven aan de bouw van een ziekenhuis op een geschikte lokatie (en dat is zeer zeker niet het huidige terrein, want daar staat een ziekenhuis in de weg) maar ik vind ook dat we het beter kunnen vergeten tot we een duidelijk plan hebben met betrking tot het werk dat in dat ziekenhuis moet worden uitgevoerd. Als je niet weet wat voor familie je moet huisvesten is het onmogelijk om te weten watvoor huis je nodig hebt.

 6. zolang Asjes, Schotte en coop-er in het parlement zitten zal het blijven stinken…

 7. Een jaar geleden lazen we hier…. “Het parlement heeft bepaald dat het nieuwe ziekenhuis een punt van prioriteit wordt voor de vaste commissie” (Hoera..)

  Er zijn 12 maanden verstreken, dus we kunnen in deze 12 commissie notulen lezen wat de status is…(?).. Fijn zo’n actief parlement, of is dit hele gedoe in de Staten weggezakt nadat Asjes (PS, jawel) de Staten en de democratie hier op non actief stelde. Toen riep men in de Staten…

  “…De vaste commissie Gezondheid, Milieu en Natuur zal tenminste één keer per maand vergaderen over het nieuwe ziekenhuis en alle andere onderwerpen die relevant zijn voor de sector. De notulen van de vergaderingen zullen naar het parlement gaan, zodat alle leden op de hoogte zijn van de voortgang.”

  Maar waarom denk ik nu dat dit soort loze kreten alleen voor de pers zijn en dat er niemand in de Saten er echt mee bezig gaat? Hoop dat ik me vergis.. waar is de website met de notulen?

 8. Is het zo langzamerhand niet beter om de stop uit dit eiland te trekken …………….
  Misschien is een anarchie nog beter.

 9. Wat hebben “Federashon Otrobanda, Plataforma Otrobanda en Sosiedat di Komersiantenan” in te brengen over de specificaties, eisen van een nieuw ziekenhuis?

  Deze mensen zijn absoluut niet onpartijdig. Het is in hun aller belang dat het ziekenhuis koste wat het kost in Otrabanda blijft…

  Ik heb (U)SONA net op de radio gehoord en vond het uitermate duidelijk en overtuigend.

  In tegenstelling tot Sulvaran, met zijn leguaan verhaal wat kant nog wal raakte. “Het moet in de politieke context worden gezien” WTF??!?! Allemaal inconcrete voorbeelden over de spinoff van het ziekenhuis en dat het ziekenhuis geen doel maar een middel is.. Man, jullie (22 statenleden, waarvan het meerdendeel al jaren zit) hebben jaren de tijd gehad om de specificaties en bestek van het ziekhuis op te stellen. En nu er een concreet plan ligt, wat uitgevoerd kan worden ga je pas denken wat je ermee wil doen? Bai flit! Time has passed, people are dying en de zorg is slecht. Geef mij mijn ziekenhuis in 2015.

  Stoi papia koi kens, kita bo bachi y buska yuana pa stoba. Laga otro hende soluciona problemanan national.

  Sulvaran, amigu, je bent vandaag in mijn achting gevallen… (Maar gelukkig jij niet alleen)…

 10. Het zoveelste gesjoemel van Schotte en co.
  Vraag aan Wiels, Asjes en zo. Zij waren erbij en zeggen eerlijk te zijn.
  Of toch nog steeds gesjoemel ten koste van de bevolking die zij zeggen te dienen. Het stinkt nog steeds in de regering.