CURAÇAO – Curaçao kan de komende twee maanden geconfronteerd worden met stroomuitval, aangezien Aqualectra geen reservecapaciteit meer heeft. Dat maakte Aqualectra-directeur Darick Jones gisteren bekend. Reden voor de verdwenen capaciteit zijn kapotte machines bij Mundo Nobo.

Het nutsbedrijf hoopt het tekort aan stroom eind mei te compenseren met nieuwe aggreko’s. Tot die tijd is het volgens de directeur behelpen.

Onderhoud

Aqualectra deed in oktober 2012 op verzoek van oud-premier Gerrit Schotte afstand van de helft van de Aggreko-generatoren (noodaggregaten). Dit moest 30 tot 40 miljoen per jaar besparen. Het geld dat Aqualectra hiermee bespaart, zou geïnvesteerd worden in achterstallig onderhoud. Dat is schijnbaar niet gebeurd: de machines bij Mundo Nobo zijn door achterstallig onderhoud uitgevallen.

Wind
In de tussentijd wordt het tekort gecompenseerd met de capaciteit die de windmolens bijdragen. Maar volgens Jones betekent een dag met weinig wind een dag met capaciteitsproblemen en dus stroomuitval.

12 reacties op “Aqualectra kampt met groot stroomtekort”

 1. Tara Asjes is benoemd als commissaris bij Aqualecta, het bedrijf is dus ten dode opgeschreven.

 2. Omdat ook deze regering ook een dikke laag boter op het hoofd heft. Geen een uitgezonderd.
  Jammer maar waar.
  “Ze” hjadden van Rijn, Schotte en de hele bende allang moeten oppakken. Maar nee, kabouter Schotte gaat lustig naar San Grancisco om de honkballers toe te juichen.
  Wat een bende hier zeg. En Wiels, hij zwijgt.

 3. Waarom niet net als in Nederland een inkoop initiatief voor Zonnepanelen zoals Milieu defensie doet. Bij 1 of meerdere containers met zonnepanelen dalen de kosten zo drastisch dat de terugverdientijden slechts enkele jaren zijn. Het mes snijdt aan 2 kanten, lagere energiekosten en door teruglevering aan het net minder kans op stroomuitval voor alle eiland bewoners.

 4. Ik vraag me af of men beseft hoe dieptriest en intreurig dit is. Dit eiland zakt steeds verder af en iedereen voelt dat het een derde wereld land is geworden. Des te triester is de situatie op Curacao als je bedenkt dat het de Arubanen wel lukt om zaken aan te pakken en de politici aldaar heiligen zijn vergeleken met die van ons. Echt erg. Ik ben mijn geloof in deze nieuwe regering nu al weer kwijt.

 5. Erfenis van Schotte en co.
  Gesteund door Dhr. Wiels en andere PS figuren. Ze regeren weer het land, weer ten behoeve van hun volk. Om misselijk van te worden. Wanneer worden we eindelijk verlost van deze figuren en gaan we aan de vooruitgang beginnen?
  De huidige regering lijkt net als het OM ook boter op het hoofd te hebben.

 6. Zou het kunnen dat Schotte niet wordt aangepakt omdat hij van de anderen ook te veel weet? Hebben zij ook meegegeten uit de corruptie-ruif ? Wat kan het anders zijn? De wederopstanding van Tara Asjes-Prins – opgenomen in het gevolg van Hodge, benoeming in een RvC- verbaast mij ook. Om maar niet te spreken over de secretaris-generaal van het Min. van Algemene Zaken (= Hodge) die ,hoewel ze de slippendraagster van Schotte was ,gewoon mocht terugkeren van Hodge. Is Hodge wel zo zuiver? Hij heeft in ieder geval de schijn inmiddels tegen.

 7. ik heb toch echt in de media gelezen dat het geld van de verkoop van de Aggreco’s op de privé rekening zijn gestort van Gerrit de Raaf (schote)maar daar hoor je niks meer over is dat bedrag al terug gestort aan de bevolking?????? regering Hodge!! Wiels,Cooper

 8. Het zal me niet verbazen als Schotte welbewust Aqualectra vleugellam maakte om zijn windmolen-project te pushen. Het zou mij evenmin verbazen als hij daaraan dan weer een fors bedrag in eigen zak kon steken. Schotte is bereid om alle inwoners van Curaçao aan de bedelstaf te brengen om zijn eigen zakken te vullen. Die man is zo ziek !! ( waarom wordt Schotte niet juridisch aangepakt en in de gevangenis gegooid? Er zijn toch criminele daden genoeg bekend van hem? Raar hoor! Steekt daar meer achter?).

 9. Lees wel ook de zinsnede : de machines bij Mundo Nobo zijn door achterstallig onderhoud uitgevallen. Probleem is nu precies dat NIEMAND zich op dit eiland verantwoordelijk voelt of zich schaamt voor dit achterstallig en/of compleet ondeskundig onderhoud. Oh ja, niet mijn schuld, heeft een ander gedaan ………. Idem, het wegenonderhoud, etc. etc.

 10. Ach ja.. Typisch..

 11. Bedankt Gerrit, vanwege je onfeilbare vooruitziende blik om zelfs het eiland nog in de problemen te houden nadat je bent afgezet.

 12. Schotte wordt bedankt….