• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De leiding van overheids-nv UTS stond vanochtend in de Staten onder vuur. Verschillende Statenleden, zoals Helmin Wiels van Pueblo Soberano en Eugene Cleopa van PAIS, zijn totaal niet te spreken over de dienstverlening en hoe de overheids-nv omgaat met klanten.

Klanten van UTS hebben de afgelopen weken uitgebreid in de media geklaagd over de langdurige storing van UTS/Onenet. Mails worden niet ontvangen en Chippie heeft vaak geen bereik, zo klagen de klanten. Ook zou de helpdesk slecht bereikbaar zijn.

Beloftes
PAIS-lid Cleopa vindt het niet kunnen dat UTS in het verleden beloftes heeft gemaakt om de dienstverlening te verbeteren maar ‘hier niets van terecht is gekomen’. “Het lijkt net of het UTS niet uitmaakt als ze klanten verliezen”, aldus Cleopa. PS-leider Wiels deed er nog een schepje bovenop en sprak er schande van dat UTS voor de derde keer in twee jaar tijd op het matje is geroepen door de Staten. Wiels vraagt zich af of de UTS-directie zich niet schaamt.

Investering
De Statenleden hadden ook vragen over de investering van UTS in televisiezender TeleCuraçao, die onder het dochterbedrijf ‘Antilliaanse Televisie Maatschappij’ van UTS valt. UTS zou 5 miljoen gulden hebben geïnvesteerd in TeleCuraçao voor ‘nieuw apparatuur’. De Staten vraagt zich af of deze investering wel goedgekeurd is door het ministerie van Economische Ontwikkeling en of er geen sprake is van oneerlijke concurrentie tegenover tv-zender CBA.

Audit
Minister Earl Balborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning kondigde begin deze maand aan dat UTS een grondige audit wacht. De audit richt zich op zeven punten. Er wordt onder meer nagegaan of de Raad van Commissarissen de Code Corporate Governance naleeft en hoe de financiën ervoor staan. Ook de afdelingen klantenservice en Human Resources worden onderworpen aan de audit en gaat het contractenbeleid onder de loep. Balborda verschijnt over twee weken weer in de Staten om de vragen van de Statenleden te beantwoorden.

10 reacties op “UTS onder vuur in Staten”

 1. Waar blijft NU de service? Het is al woensdagavond en ik vroeg alleen maar om het resetten van mijn wachtwoord, zodat ik het vereiste (nieuwe instelling van UTS) authenticatieproces goed kan doorlopen.
  Ik stuurde vanaf webmail mijn bericht naar de helpdesk, waarbij ik de optie aanvinkte “bevestiging bij ontvangst”. Van zes (6) verschillende medewerkers kreeg ik inderdaad automatisch een ontvangstbericht. Nooit meer iets van gehoord. Wat moet ik nu met deze verschillende persoonlijke e-mailadressen? Iedereen opnieuw de vraag stellen?

 2. Digicel is qua klantenservice net zo beroerd… als je teveel contact met hun zoekt kom je op een SPAM lijst of zo. Mail ze dan met een ander mail adres en dan kan het ineens wel..

  UTS DIGICEL etc… zijn nou eenmaal geen uitzondering!

 3. Ik probeerde een tweede lijn aan te vragen voor mijn bedrijf.. Heeft 6 maanden geduurd en vele keren naar de uts store en mailen. Zou zgn zo geregeld zijn. Elke keer moest ik weer een ander papiertje ergens halen etc. waren de formulieren door UTS verkeerd ingevuld. en de meneer die er bezig mee was. zgn was hij nooit op kantoor.. Hoe kan je 6 maanden lang onbereikbaar zijn?? terwijl je bij een communicatie bedrijf werkt!

 4. Ik heb zelf niet zoveel te klagen over de service van UTS, maar er zal wel wat aan de hand zijn. Is de concurrentie niet veel te gering en gaan ze daarom maar gewoon hun gang? Scarlet is tenslotte ook een ramp…

 5. Gelukkig is er iets hoog vergeleken bij de rest van de wereld, de tarieven!

 6. Ik heb zondag een week geleden via de Flow site een vraag gestuurd of mijn buurt al is aangesloten. Niks meer van gehoord.

 7. En die plastic barbiepop van UTS, hoe heet ze – Faya Haseth?, maar verkondigen hoe geweldig UTS is.

  Helaas hebben ze op het gebied van internet niet, zoals op het gebied van mobiele telefonie (Digicel), een geduchte concurrent, anders waren ze al lang weggeconcureerd.

  De internet service van Scarlet is zo mogelijk nog slechter dan die van UTS, en het zou me niet verbazen als Scarlet dit jaar nog op de fles gaat.

 8. Gewoon de boel wijd open gooien en nieuwe spelers op deze markt toelaten. Door meer concurrentie gaan de prijzen vanzelf omlaag, krijg je gevarieerde producten en diensten. De klant moet uit meerdere providers/ tarieven en diensten kunnen kiezen. UTS is veel te duur. Waarschijnlijk vanwege te hoge personeelskosten.

  Internet en mobiele telefonie zijn geen luxe artikelen meer, maar inmiddels een eerste levensbehoefte. Weg met die langdurige wurgcontracten van monopolist en klantonvriendelijke UTS. Maandelijks opzegbare producten en diensten. En dat ‘t liefst online via internet wat meteen een besparing oplevert. Maar a.u.b. niet de rijkste man van de wereld binnenlaten, de Mexicaan mijnheer Slim van America Movil, want die hanteert in Mexico de duurste tarieven ter wereld en het bedrijf staat bekend om haar bijzonder slechte dienstverlening. Dat zou van de regen in drup worden.

 9. Geen overheidsbedrijf maar minstens zo slecht met internet : SCARlet ! Zo’n bedrijf moet OOK aangepakt worden, door overheid !! Verplichting tot telkens opnieuw geld laten terùgbetalen aan de klant bij slechte levering van een product, dat is het enige wat ze raakt.
  Kwaliteit en garantie, wat is dat ???

 10. Het is te hopen dat er zeer snel iets verbetert op het gebied van mailen, maar dat service en dienstverlening drastisch omhoog moet staat buiten kijf. Wat een gedoe om iets voor elkaar te krijgen. De helpdesk zelf reageert nauwelijks. Zo wilde ik zelf vanwege mijn te kleine nabestaandenpensioen toch maar gaan downgraden. Dus van een fraaie 26 Mb naar een ook leuke 16 Mb. Mocht nu echt niet! Ik kreeg een bot antwoord. Ik moest namelijk eerst mijn contract van 2 jaar uitzitten. Het zou me 50 gulden per maand schelen. Wat een fijn bedrijf!