• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Daniel Hodge is zondag naar Aruba afgereisd om samen met de Arubaanse premier Mike Eman Arubadag te vieren. Hodge was onder andere aanwezig vanwege het verbeteren van de banden tussen de landen binnen het Koninkrijk. Statenvoorzitter Mike Franco was ook bij de viering aanwezig.

Zondagavond was premier Hodge aanwezig op het Betico Croesplein in Oranjestad waar doormiddel van een concert de Arubadag van start ging. Gisterochtend werden Hodge en Franco door Eman officieel ontvangen op Fort Zoutman. Hierna voegden de bewindsmannen zich bij een grote groep van ministers en andere gezaghebbenden om samen naar het bestuurskantoor te lopen waarvoor de officiële ceremonie plaatsnam.

Relatie eilanden
Hodge was erg onder de indruk van het warme welkom en de ceremonie die hij kreeg. Deel van de ceremonie was een optocht van jongeren die langs de genodigden kwam. Na de officiële ceremonie heeft Hodge nog met verschillende aanwezige ministers gesproken en ideeën uitgewisseld. Later in de middag bezocht Hodge nog verschillende culturele en sportieve evenementen, waaronder een softbal wedstrijd tussen Curaçao en Aruba dat speciaal werd georganiseerd in het teken van Arubadag.

Premier Daniel Hodge en andere genodigden tijdens Arubadag

1 reactie op “Hodge ervaart warm welkom Arubadag”

  1. Mag Hodge vrede sluiten met Aruba? Volgens Wiels probeerde Aruba de motie van Curaçao, die behandeld is tijdens het Parlentino-overleg, te dwarsbomen. “Er is een lobby opgezet en dat pikken we niet. Aruba is onze vijand”

    Dacht dat de PS bijna de eerste Antilliaanse oorlog van 2013-2014 zou ontketenen… Maar nee, wat zijn we nu ineens lief voor Aruba en voor Nederland. Is Hodge een eigen beleid gaan voeren?

    Snapt Hodge wel dat hij er voor de PS zit en dat Wiels dat allemaal over 4 maanden weer moet terugdraaien?