• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Staten heeft gisteren een motie aangenomen waarin de regering wordt gevraagd het SOAB onderzoek te laten doen naar het pilotproject ‘Druktank’ van oud-minister Jacinta Constancia. De oud-minister pakte begin 2012 groots uit met de druktank, wat een gift van Venezuela zou zijn.

De druktank zou in het Sehos komen, maar bediend worden door het Medical Center Curaçao (MCC). Later bleek dat de druktank geen gift was, maar dat de druktank in bruikleen was gegeven. Sehos zag het niet zitten om de druktank niet op eigen houtje te kunnen gebruiken en gaf MCC twee opties: of het ziekenhuis neemt de druktank over of The Medical Center gebruikt het apparaat in zijn eigen lokaliteiten in het World Trade Center.

Openheid
Uiteindelijk bleef een besluit uit en heeft het ziekenhuis de knoop doorgehakt en wilde de druktank niet meer in het Sehos hebben. De Staten wil nu openheid van zaken over het onduidelijke traject dat is doorlopen met MCC. De vijftien Statenleden die voor de motie stemden zien het liefst dat het SOAB onderzoek doet naar de wettigheid, transparantie en verantwoordelijkheid van alle betrokkenen.

[scribd id=131295499 key=key-17ws8c8r345gpdzwvdsx mode=scroll]

12 reacties op “Staten wil SOAB-onderzoek naar druktank”

 1. zelfs de MAN heeft meegetekend ! Sommigen hebben zelfs een scheiding er voor over om weer minister te worden zodat hij weer dicht op de koekjestrommel komt te zitten!

 2. @Aurelius, en nog erger.. nu gaat de PS praten met de MAN om in het politieke kabinet te komen…

 3. Nu de druktank niet meer voor het Sehos is, die vrijstelling van invoerrechten heeft, en dus in het vrije verkeer is, zal MCC invoerrechten moeten gaan betalen. Ik schat 12% over de waarde van de druktank, maar de schatting van de waarde kunnen we gerust aan de douane overlaten en dat zal de MCC wel gaan bestrijden. Meneer Di Stefano kan het missen.

 4. Ik wordt er ziek van als ik eraan denk dat Wiels van alles geweten heeft en nu de paus van Curacao speelt 🙁

 5. Er is een man die precies weet hoe het zit met deze en vele andere onwelriekende zaken van het kabinet Schotte.
  Hij was erbij en keek er naar, dreigde z’n partners in het kwaad bij het verlaten van Forti te laten opsluiten dus ook toen was hij terdege op de hoogte.
  Waarom veel tijd en geld verspillen aan weeeeeer een onderzoek.
  Sla Wiels in de boeien wegens het kennis hebben van criminele zaken en geen aangifte doen, of het frustreren van de rechtsgang.

 6. @ Non grata. Er is toch een akkoord gesloten tussen beide partijen of gaat dat ooook weer eens niet door?

  Die afspraak blijft staan en moet de Venezolaanse druktank op 26 maart a.s. uit het Sehos verwijderd zijn.

 7. Wat onderzoek! ! elk wel begrijpend mens met een EQ van 0 kijkt toch direkt door deze oplichtings praktijken heen van deze acktie van pathologisch leugenaar Gerrit de Raaf & co.Hier moet de onderste steen boven komen maar het zal wel weer ergens in een of andere onderste la belanden,zoals met zo velen onder onderzoeken.

 8. De PS maakt zich zorgen over wat er onder de MFK/PS (!) regering allemaal is gedaan! Hoe hypocriet. We weten nog dat de PS via de Statenvoorzitter Asjes PS er alles aan deed om de MFK/PS regering in het zadel te houden. Asjes (PS, laten we dat niet vergeten) ztte de democratie opzij en liet het Statengebouw afsluiten om ee vooral maar voor te zorgen dat de club waar ze nu kritiek op hebben, in het zadel te hoiden…Walgelijk opportunistisch van de PS.

 9. En Wiels wist er destijds al van maar hield zijn mond. Dus hij is mede verantwoordelijk voor deze doortrapte, criminele opzet!
  (en als het aan Wiels gelegen had, waren we nu nog opgescheept met het rariteitenkabinet Schotte ! Dat moeten we echt niet vergeten !!!!!!!!.).
  Nu heeft Wiels praatjes voor 10 ! Mensen, laat Wiels ons niet in de luren leggen, een rad voor de ogen draaien,een loer draaien, bij de neus nemen en …vult u maar aan.

 10. @non grata, Het akkoord was dat de tank gratis was.. niet dat men er voor moest gaan betalen aan de vrouw van Cooper! Niets gratis dus!
  We hebben nu een andere tank gelukkig en hoeven dan geen extra kosten aan Cooper en vrouw te betalen dus we schieten er wel op.

  En mbt extra kosten. Verhalen op de verantwoordelijke politic.. Het moet eens afgelopen zijn dat ze maar alles doen en het volk moet er betalen. Als jij moedens en willens de boel belazerd dan betaal je er maar zelf voor!

 11. de familie cooper en Jacinta hebben een vreemd spelletje gespeeld.
  ten koste van het Sehos en van het volk.

 12. Er is toch een akkoord gesloten tussen beide partijen of gaat dat ooook weer eens niet door?
  Wat gaat dit onderzoek de burger nog eens extra kosten en wat schieten we er mee op?
  Hoogstwaarschijnlijk niets. Dús ………….