• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Joran van der Sloot, tegen wie volgens zijn advocaat een moordcomplot is beraamd, gaat terug naar zijn oude cel. De Peruaanse gevangenisautoriteit heeft aan het ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten dat het daar veilig is. Zaterdag werd bekend dat Van der Sloot was overgeplaatst.

Advocaat Máximo Altez liet toen weten dat hij uit de Piedras Gordas-gevangenis, waar de Nederlander vastzit, had vernomen dat medegedetineerden waren betaald om Van der Sloot om te brengen. De raadsman heeft gisteren de Nederlandse ambassade in Lima hierover ingelicht.

Veiligheid
Na contact tussen de ambassade en de Peruaanse gevangenisautoriteit INPE werd meegedeeld dat de veiligheid van Van der Sloot nu beter gewaarborgd kan worden in de cel waar hij aanvankelijk zat. Het is onduidelijk waardoor het gevaar is geweken. Volgens het ministerie vindt de overplaatsing mogelijk vandaag plaats of is deze gisteren al in gang gezet. Het ministerie stelt de bedreiging serieus te nemen en zegt toe de veiligheidssituatie van Van der Sloot ‘goed in de gaten’ te zullen houden. Altez zal naar aanleiding van de dreiging een aanklacht indienen.

Celstraf
De 25-jarige Arnhemmer zit in de zwaarbeveiligde gevangenis een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op de 21-jarige Stephany Flores in mei 2010. Van der Sloot vindt dat hij geen eerlijke rechtsgang heeft gehad. Volgens zijn advocaat dient het hoger beroep over een kleine drie maanden.

© Novum

3 reacties op “Van der Sloot weer terug naar ‘veilige’ cel”

  1. Die heeft meer dan één moord op zijn geweten en is het maar goe om hem voor goed op te sluiten en de sleutel maar weg te gooien. Voor zulke individuelen hebben we geen plaats in onze wereld. Dat is mijn persoonlijke opinion en zker ook voor vele duizenden andere mensen.

  2. En hij zat er toch stoer te doen dat hij grote vriendjes was met grote criminelen daar?

  3. de loser is weer terug naar zijn oude plekje?,heeft waarschijnlijk verkeerde snoepjes uit zijn snoep winkeltje verkocht aan zijn mede gedetineerden.buiten lopen is er niet meer bij voor hem.En dat is maar goed ook.