CURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) hield vandaag de wekelijkse Hato-zitting waarbij verschillende personen zijn veroordeeld voor het im- en exporteren van drugs. In alle gevallen achtte het gerecht de ten laste leggingen van de officier van Justitie van het OM wettig en overtuigend bewezen.

Zo werd een 61-jarige smokkelaar veroordeeld voor de uitvoer van 580 gram cocaïne, een 27-jarige voor 780 cocaïne, een 35-jarige voor 430 gram cocaïne en een 22-jarige voor 330 gram cocaïne. Een 26- en 29-jarige man zijn veroordeeld voor de import van 200 en 90 gram hasj.

Verstopt
In vrijwel alle gevallen bekenden de verdachten de daad. Allen wisten van de drugs in hun bezit. In de meeste gevallen zouden zij bij aankomst in Nederland geld ontvangen voor de transport. De drugs werden op verschillende manieren verstopt. Zo vonden douanebeambten drugs in een dubbele bodem van een koffer, in de kaft van agenda’s en mappen, in de vagina van een zeventienjarige, in een rugtas, in een plat pakje dat verborgen zat in schoenen en in de voering van broekrand die in een koffer zat. Twee zaken zijn door het gerecht aangehouden omdat de rechter nader onderzoek wilt. Deze twee zaken komen 13 mei ter rechtszitting

1 reactie op “Drugssmokkelaars voor het gerecht”

  1. Is die bekende Curacaose atleet die veroordeeld is wegens smokkel van een kio cocaine. Inmiddels opgesloten?

    En what about de zoon van Amerigo Thode die betrapt is op het smokkelen van vele kilos cocaine in zijn muziekinstrumenten?

    Lopen zij nog vrij rond? Klassejustitie?