• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De onderste steen moet boven in het onderzoek naar corruptie op Sint Maarten. Dat zegt minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties in het televisieprogramma Oog in Oog van de KRO. Maar het is en blijft een zaak van Sint Maarten, vindt Plasterk.

Pas als structureel geen behoorlijk bestuur plaatsvindt, dan kan het Koninkrijk ingrijpen. De Rijksministerraad kan in het uiterste geval een minister uit zijn functie halen, maar dit kan pas als een land zelf instituties niet meer heeft of gebruikt om in te grijpen.

Screening

Plasterk vindt het een goede zaak dat een land een strak integriteitsonderzoek hanteert bij het aantreden van een nieuwe regering. Als voorbeeld geeft Plasterk Curacao. De strenge screening zoals bij de regering Betrian en de huidige regering Hodge, werpt volgens de minister zijn vruchten af.

Sven Kockelmann van Oog in Oog vraagt Plasterk of een minister van Justitie een justitieel onderzoek naar zichzelf kan leiden:

9 reacties op “‘Corruptie blijft een zaak van Sint Maarten’”

 1. Waarom moet ik aan een struisvogel denken als ik deze “mannen taal” hoor?

 2. Wiels hoeft niet op zijn knieën maar totdat hij zegt ,op wat voor omfloerste manier dan ook, dat hij “foutjes” in het verleden heeft gemaakt die hij betreurt, vertrouw ik hem voor geen cent. Sorry, maar daarvoor was zijn doen en laten in het verleden te erg.

 3. @Herbert, Wiels heeft 2 jaar lang met de criminele bende samengewerkt.. en hij heeft zelfs toegegeven om naar het OM te kunnen stappen want hij heeft bewijs om Schotte en Jamaloodin voor 20 jaar de cel in te gooien. Waarom heeft hij dit niet gedaan?

  Trouwens de heren Cleopa en Rozier waren de dapperen om uit de corrupte bende te stappen niet wiels!

 4. Zorro, ik erger me ook aan Wiels als het over dhr. Schotte gaat. Meneer Wiels, u zat OOK in dat kabinet die u nu vergruist ! U bent dus medeplichtig omdat u destijds er niets aan deed.
  Er gaat geen dag voorbij zonder dat Wiels het over Schotte heeft, er knaagt duidelijk iets aan Wiels. Helaas Wiels, u zat erbij en keek ernaar.

  Het is nu elke dag Schotte dit, Schotte dat, Wiels je was er zelf bij!

  ”Ik zie Schottte en Coopper nog samen met Wiels in zijn Soberano City gezellig lachend aan tafel voor zijn Internet live programma.” En ook met de Los Santoss, destijds.

  Het kan verkeren, man man man.

 5. Ik heb mijn twijfels over Wiels, maar met het zakenkabinet heeft hij een goede zet gedaan.

  Dat hij fel anti Schotte en pro screening is, spreekt ook in het voordeel van Wiels.

  Laten we hem nog maar even het voordeel van de twijfel gunnen, per slot van rekening is het aan PS te danken dat we frauderende winkeldiefstallen en meineed plegende geld verkwistende wanbetalende ministers als Schotte, Jamaloodin, el Hakim en Connstanta als ministers kwijt zijn.

 6. Het is opvallend, dat op dit moment vaak gerefereerd wordt naar het kabinet Schotte-Cooper alsof Wiels er niet bij was, terwijl ook hij juist belangrijk aan de touwtjes trok.

 7. Zelf oplossen? Sommigen begrijpen het web van corruptie niet. Als je een draad aanraakt, gaat het hele web trillen. Zalf wel een milde straf met vervroegd verlof worden

 8. @Jan, niet zeuren man. Wiels verdient zeker een schouderklopje. Er zijn een heleboel ondernemers, die aan het verzuipen zijn. We zijn echt gebaat bij stabiliteit en het GEVOEL dat dit ergens naar toe gaat leiden. Na de verkiezingsuitslag wilden een heleboel mensen de koffers pakken. En nu hoor ik daar niemand meer over. Probeer bij te dragen aan het goede GEVOEL en loop niet overal tegen aan te pissen. Daar bereik je helemaal niets mee.

 9. Plasterk weet ondanks de zalvende woorden over Wiels heus wel dat Wiels niet spoort!
  Wiels’ PS maakte deel uit van het criminelen-kabinet van Schotte en Wiels heeft hemel en aarde heeft bewogen om dat kabinet voort te laten bestaan. Bovendien is de PS – krimi Wilsoe nog steeds Statenlid. Maar op dit moment is het voor Plasterk het beste om W. een schouderklopje te geven. Daar geniet Wiels namelijk van.