• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Surinaamse president Desi Bouterse is verheugd met de verkiezing van de Argentijn Jorge Bergoglio tot nieuwe paus. “Zoals het een toegewijd gelovige betaamt, zal ik voor u bidden”, schrijft Bouterse in een vandaag uitgegeven felicitatieboodschap.

 
“Uw verkiezing is des te uniek aangezien u de eerste Zuid-Amerikaan bent die deze hoge functie mag bekleden”, voegt hij daaraan toe. Bouterse meent dat het pontificaat van Bergoglio zal bijdragen tot harmonie tussen de verschillende grote wereldreligies, en uiteindelijk zelfs tot de wereldvrede. “Ik ben nu al onder de indruk van uw keuze voor de naam van Franciscus, waarmee u aantoont de armen te dienen. Ik hoop dat dit voelbaar zal zijn tijdens uw periode in het Vaticaan.”

Advies
De Surinaamse president geeft de nieuwe paus ten slotte zelfs een ‘bescheiden advies’ mee. “De wereld heeft nu behoefte aan een paus van het volk. Net als u moeten staatshoofden in nauw contact staan met hun volk. Daarom zal u ook steun moeten zoeken bij andere wereldleiders om de vele uitdagingen waarvoor de mensheid staat het hoofd te bieden.” Bouterse eindigt met de hoop dat paus Franciscus bij de almachtige de kracht en wijsheid zal vinden om de rooms-katholieke kerk succesvol te leiden.

Goede relatie
Paramaribo en Buenos Aires onderhouden sinds het aantreden van Bouterse een goede relatie. Vorig jaar reisde Bouterse naar Argentinië voor een conferentie van Zuid-Amerikaanse regeringsleiders. Na zijn terugkeer in Suriname maakte hij bekend dat Argentinië van plan is een ambassade te openen in Paramaribo.

Inauguratie
Bouterse reist niet persoonlijk af naar Vaticaanstad, waar Bergoglio morgen wordt ingezegend tot paus Franciscus I. Een rits andere staatshoofden, zoals Dilma Rousseff van Brazilië en Robert Mugabe (Zimbabwe) zijn wel al in de stadstaat aanwezig. Nederland wordt vertegenwoordigd door premier Rutte, prins Willem-Alexander en Franciscus’ landgenote prinses Máxima.

© Novum

9 reacties op “Desi Bouterse bidt voor nieuwe paus”

 1. Dezi is net als Schotte, die zie je ook vaak op de foto als hij weer eens een kerk bezoekt.
  ik nome ze beiden HYPOCRIET!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Bid wat je wilt Desi. maar het gaat jou toch niet helpen.. Je hebt een deal gesloten met satan en je zal bij hem voor eeuwig blijven!

 3. Laat hem vooral voor zichzelf bidden.

 4. Ipv de paus adviseren kan Desi zich beter richten op geboden als “gij zult niet doden” etc etc etc

 5. Schijnheilige.

 6. De reïncarnatie van de duivel bidt voor de plaatsvervanger hier op aarde van God !
  Dat is nog eens blasfemie !
  De Moordenaar Bouterse had al 7 keer levenslang Hel, maar dat wordt nu 31 keer levenslang.in de hel.

 7. Bouterse kan beter gaan biechten in plaats van bidden.

 8. Daarom moet ik niets van die kerken hebben.. zitten vol met massamoordenaars en pedos..

 9. Vraagje: Bidt deze crimineel ook voor de mensen die hij gemarteld en vermoord zijn ? En voor de mensen die verslaafd geraakt zijn aan de drugs waarin hij gehandeld heeft ?