CURAÇAO – Premier Daniel Hodge had gistermiddag een gesprek met de vice-voorzitter van de Raad van State, Piet Hein Donner. Hodge had gedurende zijn werkbezoek aan Nederland al gesproken met Donner. Het gesprek van gisteren was een voortzetting van hun eerste gesprek in het Europese gedeelte van het Koninkrijk.

De bewindsmannen hebben onder meer gesproken over de ontwikkelingen op Curaçao, in het Koninkrijk en de relaties binnen het Koninkrijk. Donner is momenteel in het Caribische deel van het Koninkrijk voor bezoeken aan de eilanden.

Gesprek
Hodge had gedurende zijn werkbezoek aan Nederland, al kennisgemaakt met Donner. Het gesprek van gisteren was een voortzetting van hun eerste gesprek dat eerder in Nederland plaatsvond. Rob Vornis van de Raad van State zal dan Curaçao vertegenwoordigen.

5 reacties op “Hodge en Donner bespreken ontwikkeling Curaçao”

 1. Was er verleden week ook al niet een minister die vond dat hij door Nederland van het kastje naar de muur werd gestuurd ? Hodge dat is de diplomatie die zij wel kennen en wij niet. Wij beginnen meteen te dreigen met het terug sturen van de makambas in saku’s !

 2. Donner tegen Hodge : Daniël , wil je eens aan je leider Wiels vragen of hij een beetje op wil schieten met de door hem gewenste volledige souvereiniet ? In Nederland liggen alle papieren daartoe al ondertekeningsbereid. Nederland kan niet wachten .
  Daniël tegen Piet Hein : weet je, ik volg mijn grote roerganger tot in de dood maar 1 ding : hij snapt niks van de wereld om hem heen. Maar zolang hij zijn medicijnen slikt is hij redelijk handelbaar.

 3. Donner: Zeg eens Hodge.. hebben jullie die criminele bende van MAN en MFK al opgesloten?
  Hodge.. eh eh.. wees eens lief Piet Hein!

 4. Donner kent de situatie en weet dat hij over 4 maanden Wiels weer aan de slag kan zien, dus maar even afwachten…Curacao heeft zich met Wiels volslagen belachelijk gemaakt en bakt nu weer zoete koekjes met Donner met dezelfde PS! We herinneren ons…

  November 2011…” Koningin Beatrix heeft gisteren geweigerd een onafhankelijkheidsverklaring in ontvangst te nemen. Ze liet de verklaring aannemen door minister Piet Hein Donner (Koninkrijksrelaties). De verklaring was opgesteld door PS parlementslid Melvin Cijntje.

  Eerder dit jaar werd de verklaring voorgelezen door Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels. De verklaring stelt dat ‘Curaçao al drie eeuwen onder koloniale vlag’ leeft. Curaçao moet zich volgens het document losmaken van Nederland. De koningin mag in principe geen brieven aannemen, daarom deed Donner dat in haar plaats.”

 5. Hoe zit dat met nu die totale onafhankelijkheid van Nederland? Heb het idee, dat dit doel steeds verder weg gaat geraken met al dit gepraaaat.