• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag verzet Toonchi Diepstraten zich tegen de berichtgeving van UTS/Onenet dat hun storing verholpen zou zijn. Diepstraeten merkt daar niks van.

Door het rondsturen van persberichten door UTS/Onenet die in de kranten werden gepubliceerd en door mij gelezen, doet men geloven dat de internetstoringen van de laatste twee weken zijn opgelost en achter de rug zouden zijn.

Mijn ervaring is dat tot op de dag van vandaag, zondag 17 maart, in het geheel niet het geval is. Nog dagelijks krijg ik berichten die niet kunnen worden doorgestuurd naar de door mij opgegeven ontvanger, of dat Onenet aangeeft dat er vertraging in de verzending zal zitten en vaak blijken die berichten niet te zijn aangekomen. Jammer nou toch, ik ga er vanuit dat UTS/Onenet de provider op het eiland is waar ik gebruik van zou moeten maken.

Dit weekeinde ontving ik een bericht van UTS/Onenet met instructies hoe te handelen bij nieuwe accountinstellingen. Helaas werken de instructies niet en is de helpdesk onbereikbaar (met al deze problemen had UTS dit weekeinde circa 30 helpdeskmedewerkers extra moeten inzetten om de helpdesk bereikbaar te houden.)

Opmerkelijk is dat de provider na twee weken van storingen en ongemakken mij geen enkel excuus heeft gestuurd. Hoe is dat mogelijk in de relatie tussen klant en uitvoerder. Hebben ze wel in de gaten dat er zonder klanten geen UTS/Onenet kan zijn?

Er zullen wel veel klanten weglopen en dat gaat des temeer ten koste van het bedrijf. Immers, door het weglopen van de klanten zal het totale volume van het klantenbestand te klein worden om de juiste services en diensten te kunnen verlenen.

9 reacties op “Ingezonden: ‘Storing UTS/Onenet duurt voort’”

 1. @ Bai Gaña Baka ,

  Kunt u zo vriendelijk zijn om kontakt met Scarlet op te nemen.
  Ons telefoon nummer is 7660000. U kunt dan voor Mevr. Sulaika Perez vragen.

 2. Op Curaçao geldt toch heel vaak enkel belangrijk is betalen en service en kwaliteit zijn vaak compleet onbekende begrippen!
  SCARLET levert vreselijk slecht, asociaal internet!!!! In het contract worden blijkt achteraf doorgiftewaarden vermeld TOT. Wie verwacht dat? Minder mag ook, vertellen ze de klant later lachend (ggrrrrr) en dat is het grootste deel van de tijd ook zo. TOT 2 mB wil zeggen vaak 0,2 mB dat is 90% minder (vooral ‘s nachts!) en ONwerkbaar!! En zoveel minuten per uur geen internet of ligt het hele internet er helemaal uit! Ook refresh dan wordt op IP adres, uitschakelen en moet je zelf weer aanschakelen, handig bij beveiliging via internet…………….
  En zo hoeven ze minder bandbreedte in te kopen = eigen zakken vullen!!
  Ook zo absurd automatische bankbetaling kan je niet stop zetten.
  Dus NOOIT, NOOIT, NOOIT zo dom zijn om aan SCAR (litteken!)LET enkel maar te denken.
  Daarom liep die koe enige maanden geleden ook voor hun deur te grazen, denk ik.
  Flow schiet eens op met die kabel leggen 🙂

 3. Ik heb al jaren UTS (vaste lijn, internet en mobiel) en TDS en ben over beiden zeer tevreden. Als zich bij TDS eens, wat zeer zelden is, een probleem voordoet wordt dat snel en indien nodig bij mij thuis verholpen.
  Met telefoon en internet heb ik zelden tot nooit problemen gehad,Ook de service in de UTS winkels is over het algemeen prima.
  Ik zeg niet dat de mensen die hier klagen geen geljk hebben, maar er zijn dus ook mensen die wel tevreden zijn.

 4. @ Ben van Aa. De problemen bij Onenet/UTS kunt u het beste zelf oplossen door uw overeenkomst met Onenet/UTS met directe ingang op te zeggen en een andere internetprovider te zoeken.

  Welke? De berichten over Scarlet zijn bepaald niet om over naar huis te schrijven en FLOW is wel goed, maar levert nog niet op het hele eiland.

 5. De service van UTS is bedroevend, terwijl ze kapitalen uitgeven aan feesten en promoties. Het corrupte parlementslid van Sint Maarten, Patrick Illidge die zich heeft laten omkopen door een louche bordeelhouder, staat overigens ook op de payroll van UTS dus dat zegt genoeg over de screening daar.

  Maar misschien moet je bij UTS ook eerst mensen betalen voordat je service krijgt

  Zie beneden:
  http://www.acuteinnovation.com/stmaarten/candidates-07.php

 6. UTS in een notendop. Op een deel van het eiland is geen mobiel bereik met Chippie. Na een jaar babbelen komt er een oplossing, men bouwt een station met een antenne , vemomd als palmboom. Zes maanden later staat dat ding er, als men tot ontdekking komt dat er geen stroom is op die lokatie. Geen nood, een generator geplaatst. Dat duurt een week tot de buren gaan klagen en dat apparaat weer verdwijnt. Maand of vier later werkt het allemaal. Iedereen heeft dan een prepaid cell bij Digicell en een vaste lijn van UTS voor DSL.
  Een kind kan begrijpen wat er gebeurd als de andere aanbieders zich gaan verspreiden over het eiland. Bye Bye UTS ……

 7. De problemen bij Onenet/UTS kunt u het beste zelf oplossen door uw overeenkomst met Onenet/UTS met directe ingang op te zeggen en een andere internetprovider te zoeken. U hoeft hiervoor niet te wachten tot uw contract is vervallen. UTS pleegt een wanprestatie van formaat en dat is voldoende grond om de overeenkomst eenzijdig op te zeggen. Vervolgens betaalt u simpelweg de UTS nota niet meer. Hard aanpakken die club, want zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

 8. Als reactie op het UTS/Onenet probleem… ik heb divers malen ook hulp aangeboden. Het is echt te erg voor woorden dat iets dergelijks ongestraft kan plaatsvinden. Ook mijn klanten hebben een probleem. ik kan ze via email niet bereiken en er zijn er velen die nu een gmail account aanmaken om maar bereikbaar te zijn. Jammer UTS, gemiste kans. Problemen kunnen overal ontstaan, dit slaat echter alles. Aan de andere kant hoop ik hierdoor ook een hoop klanten te winnen…..

 9. Volkomen belachelijk wat er gebeurt, ik verwacht een vergoeding voor al dit gedoe. Eindelijk zeggen ze dat het werkt kun je nog steeds geen mail versuren naar bijvoorbeeld yahoo of Hotmail om vandaaruit dan maar verder te werken. Er is niets wat hier normaal kan gaan op deze baranka. Bij verval van mijn contract is het AJOOOOOOO naar UTS.