• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

politieCURAÇAO – Een motorrijder en een automobiliste overleden zaterdagnacht aan de gevolgen van twee verkeersongelukken. Door een te hoge snelheid verloren beide bestuurders de macht over het stuur en overleden ter plekke.

Een 24-jarige motorrijder reed met zijn motor op de Corriweg toen hij waarschijnlijk de controle over zijn motor verloor. Hij bezig was met ‘fever‘, dat is een manier van spinnen op je motor waarbij je in korte tijd een hoge snelheid maakt. Het slachtoffer botste hierdoor tegen een verkeersbord en omdat hij geen helm droeg, liep hij ernstige verwondingen op aan zijn hoofd. Kort daarna overleed hij. Het onderzoek is nog steeds bezig.

Controle
“Er zijn geen speciale politiecontroles voor het dragen van een helm”, vertelt een politiewoordvoerder. “Maar wanneer een motorrijder wordt aangehouden, krijgt hij wel een boete.” Of mensen daardoor eerder hun helm dragen, is niet bekend. Afgelopen jaar zijn er vijf mensen overleden na een ongeluk op de motor. Tot nu toe zijn er zestien motorongelukken geweest op Curaçao.

Tweede ongeval
Op de Cadushistraat overleed een 34-jarige vrouw. Zij reed met hoge snelheid, waardoor ze de macht over het stuur verloor en de auto over de kop sloeg. De vrouw overleed ter plekke. In de auto zaten nog twee andere mensen, waarvan er één met diverse verwondingen naar het ziekenhuis is gebracht. Ook naar dit ongeluk wordt nog onderzoek gedaan.

www.versgeperst.com