CURAÇAO – Aqualectra ontkent dat er iets mis is met de waterkwaliteit van het bedrijf. Afgelopen week gingen er geruchten dat het water een slechte invloed zou uitoefenen op de volksgezondheid. Het bedrijf spreekt dit tegen in een persbericht.

‘De kwaliteit van het drinkwater dat door Aqualectra is geproduceerd en gedistribueerd is goed en kan zonder gevaar worden gedronken’. Het bedrijf voert aan dat het water dagelijks gecontroleerd wordt volgens de normen van de World Health Organization (WHO). Aqualectra is bang dat de geruchten onnodige paniek veroorzaken.

6 reacties op “‘Waterkwaliteit is prima in orde’”

 1. En dan hebben wij ‘prima’ drinkwater, iedereen blij?
  MAAR,……vervolgens gooit AQ er dan Fluoride in!!!!!!!!!!

  Fluoride is giftig! Fluoride hoort NIET in drinkwater!!

 2. Laat de WHO maar een roestige distributie monster opnemen voor analyse, dan piepen ze wel anders.

 3. Waarom liegen als dit niet het geval is? Iedereen krijgt regelmatig BRUIN water (koperkleurig) uit de kraan. Door te liegen dat er ”niets mis is met het drinkwater” brengt men bewust het volksgezondheid in gevaar.
  Ik zou zeggen begin eens een keer met het vernieuwen van de eeuwenoude verroeste waterpijpen, dan pas ben je goed bezig. Ontkennen is gewoonweg een misdaad tegen beter weten in!

  En ook nog het woord ”prima” gebruiken. Kotsmisselijk dit.

  Wie op een verroeste spijker trapt moet gelijk een tetanusprik halen, maar op Curacao stroomt roestige ”drinkwater” zo uit de kraan!
  Laat de WHO maar een roestige gedistributie monster opnemen voor analyse, dan piepen ze wel anders.

 4. Geruchtten en verzinsels, het hele eiland hangt er van aan elkaar. Lanceer iets doms, en het komt vanzelf verder. IQ ???

 5. @bert,

  klopt wij hebben geregeld bruin water uit de kraan.
  we moeten eerst het water een paar minuten goed door laten lopen voor het weer helder is.
  het water is goed als het uit de fabriek komt.
  maar via een hoop verrotte buizen, kan er een hoop water vervuilen.

 6. Het water zal ongetwijfeld goed zijn bij de fabriek maar dan gaat het door een zooitje verroestte waterpijpen naar de consument en dat zou dan eens bij de eindgebruiker gecontroleerd moeten worden! Er was voor mijn huis een ondergrondse leiding geknapt, die was zo verrot dat er een nieuw stukje tussen is gezet maar ik kan wachten tot de volgende lekkage. Ook als het water even is afgesloten door werkzaamheden komt er alleen maar bruine prut uit de kraan….