Een 24-jarige man is vrijdag veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van twaalf maanden wegens huisvredebreuk en heling in november 2012. Samen met een ander drong de man een woning in de Heelsumstraat binnen. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Het hof sprak hem wel vrij van poging tot diefstal met geweld.

Aangehouden
De man werd op de bewuste dag door de politie bij de Dr. Martin Luther King Boulevard aangehouden. Hij sloeg op de vlucht waarop de politie een waarschuwingsschot loste, maar de man rende door. Hierna werd een gericht schot gelost en kon de man na gebruik van geweld door de politie in de boeien worden geslagen. De andere verdachte ontkwam. In de zak van de 24-jarige werd een gestolen check aangetroffen van de pastoor van Steenrijk.

Strafblad
De man uit Curaçao, tot voor kort woonachtig in Nederland had al een strafblad. In 2007 en 2009 is hij in Nederland veroordeeld voor vuurwapenbezit, diefstal van een brommer en winkeldiefstal met geweld. Hiermee werd in de eis van de officier van Justitie en het vonnis van ook rekening gehouden.

Verbeurd
In de tas van de mededader ‘Yama’, werd een luchtdrukpistool, een pet en een masker aangetroffen. Deze werden op verzoek van Justitie verbeurd verklaard. Dat houdt in dat de goederen in beslag zijn genomen en vernietigd worden.

www.versgeperst.com