CURAÇAO – Joran van der Sloot is overgeplaatst naar een ander cellenblok van zijn gevangenis in Peru omdat er een moordcomplet tegen hem beraamd zou zijn. Dat zegt zijn advocaat Máximo Altez. Medegedetineerden zijn volgens de raadsman betaald om de Nederlander om te brengen.

Altez, die Van der Sloot dinsdag voor het laatst persoonlijk sprak, hoorde van medewerkers van de Piedras Gordas-gevangenis in Lima over de overplaatsing, die zaterdagochtend lokale tijd plaatsvond. Volgens hem was Van der Sloot aanvankelijk erg bang, maar is er uiteindelijk niets met hem gebeurd en gaat het naar omstandigheden goed met hem.

Moordcomplot
De advocaat wil niet veel kwijt over wie er volgens hem achter het moordcomplot zit. “Het gaat om iemand met veel geld, maar verder wil ik daar nu niets over zeggen”, vertelt Altez. Hij zal maandag bij de Peruaanse justitie officieel een aanklacht indienen en hij wil de Nederlandse ambassade in de Peruaanse hoofdstad op de hoogte brengen.

Celstraf
Van der Sloot zit in Peru een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op Stephany Flores in mei 2010. Het hoger beroep in de zaak dat door zijn verdediging is aangetekend staat nu volgens Altez op 18 juni op het programma.

© Novum

6 reacties op “‘Van der Sloot overgeplaatst om moordcomplot’”

  1. gewoon een truk zodat ze hem naar nederland uitleveren..

  2. het is beter dat ze hem nog even niet vermoorden, na die 28 jaar zeep oprapen in Peru kan hij dan tenminste nog enkele jaren in Amerika op vacantie om de zeep daar op te rapen in de douche

  3. En maar aandacht en maar aandacht. Beter is compleet DOOD zwijgen dit stuk uitschot.

  4. Boontje komt om zijn loontje Joran..

  5. Hij zal er wel op aan proberen te sturen dat het te gevaarlijk voor hem is, dus…..graag de straf elders uitzitten. Zou wel een streek van hem kunnen zijn.

  6. Hij blijft verhaaltjes opdissen.