• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Gerecht heeft vandaag een achttienjarige vrouw veroordeeld voor het kopen van een gestolen iPad. De vrouw zou de iPad bij een voor haar onbekende man hebben gekocht voor 200 gulden. Volgens de vrouw was het een nette man die geld nodig had om benzine en eten te kopen.

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De vrouw heeft na haar aanhouding elf dagen in voorarrest gezeten en is daarna op vrije voeten gesteld.

Ernstige situatie
De officier van Justitie heeft in haar eis met de persoonlijke omstandigheden van de vrouw rekening gehouden. De vrouw heeft een dochter van vijf en werkt als inwonende dienstvrouw. De officier had geen goed woord voor haar. “Helers houden de afzetmarkt voor diefstal uit woningen en auto’s in stand. Door u, door helers, blijven inbraken plaatsvinden. Dit is een ernstige situatie.”

Opzet heling
De rechter achtte ‘opzet heling’ bewezen en heeft de vrouw tot een gevangenisstraf van drie maanden geheel voorwaardelijk veroordeeld. Dat betekent dus dat zij niet terug hoeft naar de gevangenis zolang zij zich gedurende haar proeftijd van drie jaar gedraagt. Verder kreeg zij een werkstraf opgelegd van 60 uur. “Laat dit een waarschuwing voor u zijn”, zei het Gerecht.

2 reacties op “Veroordeling voor heler van iPad”

  1. Weer een veroordeling voor eenzelfde misdrijf als Gerrit Schotte gepleegd heeft. Die verkocht geen ipad maar een auto die niet van hem was. En ook nu gaat de dame met de gestolen ipad wel het gevang in en Schotte met de gestolen auto niet.

    Net zoals met het door Schotte veroorzaakte dodelijke verkeersongeluk waarbij de rechter hem de hand boven het hoofd hield maar vorig in een zelfde geval wel de bestuurder veroordeelde.

  2. 18 jaar en al een kind van 5.. Gaat de goede kant op!