CURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) meldt dat wee verdachten van twintig en dertig jaar in hoger beroep zijn vrijgesproken van poging tot moord. Op de Winston Churchillweg werden in februari 2011 diverse schoten gelost op de chauffeur van een auto. Het slachtoffer raakte gewond.

Beide mannen werden in eerste instantie veroordeeld. Bij de latere aanhouding van de jongste verdachte werd een doorgeladen vuurwapen aangetroffen. Hiervoor werd hij destijds ook veroordeeld.

Onvoldoende betrouwbaar
De verklaringen van het slachtoffer waren volgens het Hof ‘onvoldoende betrouwbaar’. In februari 2011 legde het slachtoffer een belastende verklaring af, bij zijn derde verhoor. In maart 2012 kwam hij daarvan terug tijdens de zitting. Beide mannen zijn per direct vrijgelaten.

Vuurwapenbezit
De veroordeling van de twintigjarige voor vuurwapenbezit hield wel stand. Hij werd in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Zijn straf heeft de twintigjarige al in voorarrest uitgezeten.

www.versgeperst.com