CURAÇAO – Ruim een kwart van de schoolmeisjes in Zuid-Afrika heeft het HIV-virus. Zeker 28 procent is positief, tegenover 4 procent van de jongens. Dat heeft de Zuid-Afrikaanse minister Aaron Motsoaledi van Volksgezondheid gezegd, zo meldt de NOS. Het HIV-virus kan AIDS veroorzaken.

“Het is duidelijk dat het geen jongens zijn die met deze meisjes slapen”, zei de minister. “Het gaat om oude mannen. We moeten die aanpakken, ze vernietigen onze kinderen”. Volgens Motsoaledi raakten in totaal 94.000 schoolmeisjes zwanger in 2011. Van hen ondergingen 77.000 een abortus in een staatskliniek, onder wie ook seropositieve meisjes jonger dan veertien jaar.

12 reacties op “Kwart meisjes Zuid-Afrika heeft HIV”

 1. Rita, het zou misschien aan te bevelen zijn zo’n zelfde AIDS onderzoek hier te houden, kom je er misschien achter dat ook jij niet “schoon” bent en kun je weer iemand anders de schuld geven, zieleggerd.

 2. Lieve en naïeve Rita, koop eens een kaart van Afrika, ga er eens een week naar kijken en kom dan maar weer eens terug. Probeer die invloed van Nederland eens over dat hele continent uit te rollen.
  Rita, lief en verschrikkelijk naïef persoon… zoveel Nederlanders zijn er nooit geboren of ooit geweest om dat voor elkaar te krijgen wat jij beweert, laat staan dat het de oorzaak zou zijn van de daar triest genoeg aanwezige Aids epidemie.

 3. Rita, wat ben jij een dom, ongeeduceerd iemand. Wat dacht je; het woord apartheid is nederlands en in Z. afrika praten ze nederlands, dus zal het wel altijd van nederland zijn geweest. Lees eens een boek ipv dom te blaten

 4. @rita,

  Nederlanders hebben nooit veel te vertellen gehad in Zuid Afrika.
  het is gewoon het gevolg van de krankzinnige denkwereld van de zwarte man daar.
  Maagden verkrachten om van aids te genezen????
  daar kan je NL echt niet van beschuldigen.
  maar goed, waarom reageer ik nog op jouw stupide reacties?

 5. @ Napoleon Dieren vertonen zulk gedrag niet. Die worden gestuurd door instincten. Dat instinct dwingt ze tot overleven en zelfbehoud. Ze doen nooit iets bewust ten koste van de balans die in de natuur heerst. Dat is in alle gevallen beter. Behalve natuurlijk het ‘mensendier’, die doen daar niet aan mee, die doen als mensheid zulke DOMME dingen, onvoorstelbaar.

 6. Het gevolg van door de nederlander geintroduceerde apartheid. families mochten niet samenwonen en dit is het gevolg

 7. Misschien de waarde van seks maar snel op een hoog niveau brengen waar het thuis hoort. Dit is te walgelijk voor woorden. Dierlijk lijkt het wel.

 8. Sluipmoordernaar is het…

  wordt met name in West Papua gebruikt door het Indoneisch leger om de inheemse bevolking te besmetten met HIV, dmv injecties, besmette hoeren etc..

 9. Laten we behalve de bijgeloven ook de invloed van de kerk niet vergeten, welke voorbehoedsmiddelen niet echt propageert.

 10. Babies van een paar maanden worden daar verkracht, wegens dat belachelijke bijgeloof.

  Its always the innocent who suffer most.

 11. Tja als het heersende geloof nog steeds is dat je van HIV kunt genezen door met een maagd te slapen, zal er weinig veranderen.
  Gaat al jaren zo door.

 12. Geen voorlichting, geen geld, geen voorbehoedsmiddelen, en een hoop konijnen.