• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – PAIS heeft in de Staten voorgesteld om de huidige vaste commissie voor Koninkrijks- en Interparlementaire Relaties te veranderen in Koninkrijks-, Interparlementaire en Buitenlandse Relaties. PAIS-leider Alex Rosaria hoopt het voorstel zo snel mogelijk op de agenda te zien.

“Buitenlandse relaties is de taak van het Koninkrijk en daarom moet de Koninkrijksregering in principe alle partners in het Koninkrijk consulteren bij het bepalen van de positie van het Koninkrijk”, licht Rosarisa toe.

Bijdrage
Het Statenlid vindt dat Curaçao in de praktijk vaak onvoldoende voorbereid is om een bijdrage te kunnen leveren. “De Staten zijn nog minder voorbereid, simpelweg omdat er geen ruimte is om op een adequate wijze te debateren over buitenlandse zaken”, aldus Rosaria. “Om deze reden stellen wij voor om het internationale aspect op te nemen in de vaste commissie voor Koninkrijks- en Interparlementaire relaties. In een wereld die steeds meer met elkaar is verbonden, is het belangrijk om op de hoogte te zijn en te anticiperen op internationale ontwikkelingen.”

4 reacties op “PAIS wil vaste commissie buitenlandse zaken”

 1. Schotte is een goede voor deze commissie hij heeft de afgelopen 2 jaar de hele wereld rondgereist.

 2. Telkens met iets anders komen, maar de beloftes in de verkiezingstijd, komen er niet.
  De bevolking, WACHTEN, WACHTEN en nog eens Wachten op NIETS.
  En maar vergaderen en maar ONDERZOEKERS ENZ.

 3. we slaan een beetje door. zo’n 200.000 caribean inwoners van het Koninkrijk gaan mede bepalen hoe het buitenlandbeleid voor bijna 17.000.000 ( 17 miljoen!) €-Nederlanders er uit moet zien.
  ( ik heb begrepen dat in Nederland Amersfoort, Appelscha,Schin op Geul, Weert en anderen zich alle afzonderlijk bij de minister van buittenlandse zaken
  hebben gemeld omdat ook elk van die gemeenten ieder voor zich mede het buitenlandbeleid willen bepalen!
  ps ik hoor zojuist dat Zoetermeer het ook niet meer pikt dat het buitenlandbeleid zonder hun invloed wordt bepaald.
  (Dat we onze caribean wensen wat duidelijker in het buitenlandbeleid willen terug zien is natuurlijk wel wat anders dan dat we het mede bepalen !)
  maar ga maar gewoon door Nederland tegen de haren in te strijken dan duurt het geen 10 jaar meer, al u begrijpt wat ik bedoel….).

 4. We hebben er een nieuwe parlementarier bij.. Rosarisa!