• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het is onwaarschijnlijk dat het lichaam van Hugo Chávez voor lange tijd kan worden gebalsemd, omdat het niet op tijd op de juiste wijze is geprepareerd. Dat heeft interim-president Nicolas Maduro gisteren gezegd.

 
Maduro zei dat het volgens Russische experts die zijn geraadpleegd onwaarschijnlijk is dat het lichaam kan worden gebalsemd.

Balsemen
Chávez overleed op 5 maart aan kanker. Twee dagen later zei de regering dat hij gebalsemd zou worden en permanent getoond zou worden, zoals Vladimir Lenin, Ho Chi Minh en Mao Zedong. Op meerdere video’s die voor zijn dood werden opgenomen zegt Chávez dat hij graag in zijn geboorteplaats Sabaneta wil worden begraven.

© Novum

13 reacties op “‘Lichaam Chavez kan niet worden gebalsemd’”

 1. At John, wat een gevolgtrekking. Beetje gehersenspoeld?

 2. Hoop dat de Venezolanen die deze site lezen zich van bewust zijn dat deze reacties niet van de doorsnee Curacaoenaars zijn maar van mensen die tegen Curacao en Venezuela zijn!
  Waarom ze nog op Curacao wonen is maar de vraag. Misschien krijgen ze op Curacao toch dingen voor elkaar die ze in Nederland en Suriname nooit zouden krijgen, anders waren ze allang weg!

  Karma

 3. Als God het beste met ons voor heeft, zouden een hoop mensen niet geboren worden.

 4. Leiders van bananenrepublieken beloven van alles.
  Dat kan, meestal merkt de bevolking het fiasco niet want specialistische meningen worden niet publiekelijk gemaakt.
  In dit geval kan men hier niet omheen.
  Ach…. uit stof bent u gemaakt, tot stof zal u vervallen. God heeft gelukkig het beste voor met ons.

 5. Dood is dood, en proberen iets levend te houden d.m.v. balsemen en ten toon stellen is eigenlijk alleen een soort morbide afwijking van wat onrijpe figuren. Het geestelijk erfgoed wat iemand achterlaat dat is belangrijk en ter beoordeling.

 6. Kan Madame Tussaud hier misschien iets betekenen??

 7. Staat op iedere diepvrieskip: “eenmaal ontdooid, niet opnieuw invriezen” Bij balsemen worden direct na overlijden alle lichaamsvochten, vervangen door balsemvloeistof. Er is vast iets gebeurd, waardoor dit conserveringsproces niet mogelijk is.
  Gelukkig hebben ze de foto’s nog.

 8. @CoCo je heb gelijkis al veel eerder gestorven dan gemeld, hebben hem in gevroren,als je dan ontdooit kan je niet meer gebalsemd worden binnen in het lijf gaat het rottings proces gewoon door maaien et cetra.

 9. Denk eerlijk gezegd eerder dat het probleem is, dat hij al langere tijd dood was…..Hij was allang overleden maar het circus was nog niet klaar met alle voorbereidingen dus is het verzwegen. Kijk kristisch terug naar alle (wisselende) berichtgevingen….

 10. Of de oven in dat kan ook en kost veel minder.
  En die 2 miljard die hij op zijn rekening heeft staan verdelen onder de armen.

 11. Anderskan je het laten opzetten ook leuk!

 12. Dan zetten ze hem toch gewoon op.

 13. Wat een blunder! Kan die Maduro wel een land leiden?