• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse FARC-strijdster Tanja Nijmeijer wil een kind. Dat zei ze gisteren in een interview met de Colombiaanse krant El Espectador. Nijmeijer zegt te hopen dat haar kind kan opgroeien in een Colombia waar ‘vrede en gerechtigheid’ is.

 
De 34-jarige Denekampse bevindt zich in de Cubaanse hoofdstad Havana waar ze deel uitmaakt van de onderhandelingsdelegatie van de FARC die daar met de Colombiaanse regering onderhandelt over vrede. FARC-leden mogen normaal gesproken geen kinderen krijgen aangezien dit volgens Nijmeijer niet samengaat met het guerrillaleven.

Gezinsleven
Als de vredesonderhandelingen, die in november van start gingen, slagen is er een goede mogelijkheid dat de FARC een politieke partij wordt. Dit zou een gezinsleven voor de Nederlandse hoogstwaarschijnlijk niet meer in de weg staan. “Ik wil een kind hebben en het zien opgroeien in het nieuwe Colombia, niet in een land waar geen mogelijkheden zijn”, zegt zij.

Liefdesleven
Het is volgens haar overigens geen enkel probleem om bij de marxistische beweging een liefdesleven te hebben. Al hoort daar volgens haar wel bij dat je voor bepaalde missies van je partner wordt gescheiden. Het is onduidelijk of Nijmeijer een relatie heeft.

© Novum

5 reacties op “‘Tanja Nijmeijer wil een kind’”

 1. Er zijn mannelijke terroristen genoeg op de wereld, het lijkt mij dat deze boodschap voor hun is bedoeld.
  Kan een leuk kindje worden.

 2. @Zorro,

  Is dit weer een voorbeeld dat hij (Schotte) veel aan de weg timmert?

 3. een Colombia waar ‘vrede en gerechtigheid’ is……mooie woorden voor een terrorist…

 4. Hoofdstuk : “hoe blijf ik in het nieuws”
  Was overigens diezelfde wens niet aanwezig bij ene Joran, ook moordenaar, ergens in een Zuidamerikaanse gevangenis ? Lekker stel .

 5. Schotte wil zich vast wel opofferen 🙂