• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Jorge Mario Bergoglio wordt de nieuwe paus en we noemen hem Paus Fraciscus de Eerste. Bisschop Luis Secco heeft Bergoglio in 2007 in Brazilië ontmoet en laat tegenover Radio Hoyer 2 weten dat hij verrast en blij is dat de Argentijn de nieuwe paus wordt.

Volgens Secco is het een progressieve paus. Rick Hart van Radio Hoyer 2 in gesprek met Luis Secco:

5 reacties op “Bisschop Luis Secco: nieuwe paus is progressief”

 1. @ Tuna Dank je voor het perfect verwoorden van mijn identieke gedachten!

 2. Tuna, ik wilde een commentaar schrijven maar dat hoeft dus niet meer. Volledig met jou eens.

 3. Progressief??? Het is een homofoob, die zelfs de huidige presidente Kirchner van Argentinië de uitspraak ontlokte dat zijn uitspraken haar deden denken aan de middeleeuwen en de inquisitie. Hopelijk heeft hij wel een hekel aan pedofielen, opdat er wat minder kindertjes tot “mij” moeten komen.

  Ik wacht geduldig op het eerstvolgende schandaal wat onvermijdelijk komt vanuit deze onfrisse kliek, mogelijk ook betreffende dit nieuwe opperhoofd .

  Zuid-Amerika schiet er niets mee op, is er nooit wat mee opgeschoten en zal er nooit wat mee opschieten, de katholieke kerk wordt alleen maar rijker en de verdwaasden betalen braaf de collectes en hopen daarmee iets te bereiken wat domweg niet bestaat. Maar ja, je moet toch ergens bang voor gemaakt, en vooral gehouden worden.

  Men betaalt braaf mee aan de miljoenen die deze kerk moet afdragen ter compensatie van de gigantische misbruikzaken door de seksueel afwijkend denkende en gefrustreerde “dienaars” die maar niet van kleine kinderen af kunnen blijven, alsmede ook zij dit keer op keer maar met de mantel der liefde hebben afgedekt, echt daarmee de geest van het geloof wel uitdragend, met andere woorden het is gewoon een criminele kliek die totaal geen zelfreinigend vermogen heeft.

  Het wordt eens tijd dat men eens echt gaat nadenken over geloof en wat het allemaal met zich meebrengt en wat het zoal heeft veroorzaakt, allemaal uit de naam van goddelijke liefde en vergiffenis natuurlijk. Zucht…

 4. DEN HAAG – Prinses Máxima zou circa 125.000 euro aan de Argentijnse kardinaal Jorge Bergoglio hebben geschonken. Dat meldt het Argentijnse weekblad Noticias.
  Reformatorisch Dagblad -2–5-2008.

  Trouw van vandaag;
  http://www.trouw.nl/tr/nl/12664/Verkiezing-nieuwe-paus/article/detail/3408827/2013/03/13/Was-Franciscus-I-betrokken-bij-misdaden-van-de-Argentijnse-junta.dhtml

 5. Dat progressieve zal wel meevallen wanneer een nieuwe paus nog via witte rook bekend wordt gemaakt. Wellicht krijgen we bij de volgende paus de postduif, bij de paus daarna het telegram en wordt zo over enkele eeuwen de nieuwe paus bekend gemaakt via Twitter.