• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaose militair S.D.M. (21) is vandaag veroordeeld door de Meervoudige Militaire Kamer voor de diefstal van twee Glock-vuurwapens. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Uit het onderzoek van de Koninklijke Marechaussee is gebleken dat M. de wapens uit een kluis van Marinebasis Parera heeft gestolen.

De verdachte heeft de beschuldiging tijdens de rechtszitting ontkend, maar er was voldoende bewijs tegen de man. Zo werden op zijn telefoon en van een medeverdachte ping- en smsberichten ontdekt waarin over de gestolen Glocks wordt gesproken. Ook noemt M. in een bericht de verkoopsprijs van 1.000 gulden per stuk.

Positie
Het gerecht oordeelde dat M. zich hiermee schuldig heeft gemaakt aan twee ernstige feiten, waarbij het verdachte duidelijk moet zijn geweest dat de gestolen vuurwapens alleen een criminele bestemming konden hebben en daardoor een groot gevaar voor de samenleving vormen. Het gerecht rekende het de verdachte zwaar aan dat hij misbruik heeft gemaakt van zijn positie en bevoegdheden als dienstplichtige van de Koninklijke Marine.

Eigen gewin

De verdachte heeft volgens het gerecht de Koninklijke Marine in diskrediet gebracht. Het wordt hem ook in sterke mate aangerekend dat hij slechts oog heeft gehad voor zijn eigen geldelijk gewin. Het gerecht veroordeelde M. vanmorgen conform de eis van de officier van Justitie tot een gevangenisstraf van drie jaar waarvan achttien maanden voorwaardelijk en twee jaar proeftijd. De man zit sinds november 2012 vast.

www.versgeperst.com