CURAÇAO – De politie van het departement Preventie en het departement Verkeer heeft een informatieve lezing gegeven over het werk van de politie en preventie aan de leerlingen van de Internationale School in Emmastad. Deze lezing vond plaats om van kleins af aan begrip voor het werk van de politie te bevorderen.

Bij deze gelegenheid namen kinderen deel tot zes jaar. De kinderen kregen ook gelegenheid om verschillende politievoertuigen in te gaan en te zien hoe deze werken. Tijdens en na de lezing konden kinderen en leerkrachten vragen stellen. De politie zal doorgaan met dergelijke lezingen voor de gehele samenleving om meer nadruk te leggen op de aspecten van preventie van criminaliteit.

3 reacties op “Lezing politie op International School”

 1. @ Jackson
  Ook daar zal incidenteel (!) heus wel een rotte appel in de mand zitten, waar niet? Maar de gemiddelde leerling heeft tenminste wel opvoeding gehad / beschaving geleerd waar op andere sommige andere scholen om te beginnen bij te veel de meest minimale basisbeschaving / opvoeding al volledig ontbreekt om over de rest maar helemaal te zwijgen.
  Daar kan je beter maar een politie hulppost wegzetten 🙂

 2. @Crimicao….

  Inderdaad zeer beschaafd als je gewoon open en bloot coke aan het snuiven bent op het toilet tijdens een (minderjarige) examen feestje…

  Je hebt weer een goed beeld bij deze school… Maar goed ik ben het er wel mee eens dat ze het bij alle scholen mogen en kunnen doen.

  Vraag me uberbaubt af of de politie het wel in correct engels heeft kunnen doen :p

 3. Leuk initiatief voor deze leergierige beschaafde (!) leerlingen, die een schoolvoorbeeld zijn van hoe je je hoort te gedragen! Klasse! De appel valt niet ver naast de boom.
  Hopelijk gaan ze snel andere scholen bezoeken / andere leeftijden, waar de mentaliteit HELAAS aanzienlijk slechter is. Kunnen ze daar meteen de tassen/zakken controleren op wapens, drugs, etc. ……….