CURAÇAO – De officier van Justitie eiste gistermiddag veertien jaar gevangenisstraf tegen een 27-jarige man die door het Openbaar Ministerie (OM) wordt verdacht van het medeplegen van een moord in april 2011 op de Rooseveltweg. Dit meldt het OM.

Tegen de man lopen drie aanklachten: medeplichtigheid aan moord, poging tot doodslag op twee andere mensen en verboden wapenbezit. Het ging hierbij om een semi-automatisch vuurwapen.

Problemen
De verdachte en slachtoffer M. hadden problemen met elkaar. Inzet was waarschijnlijk een vrouw waar beiden een oogje op hadden. Het kwam voor de fatale dag al tot drie confrontaties tussen verdachte en het slachtoffer, waarbij de 27-jarige reeds zou hebben verklaard dat het slachtoffer niet lang meer zou leven. In deze zaak zijn ook belastende verklaringen afgelegd door een zus van de beklaagde.

Persoonlijke omstandigheden
Ook de persoonlijke omstandigheden van de verdachte werden tijdens de rechtszitting besproken. Het psychologisch rapport omschrijft de man als ‘stressbestendig en emotioneel stabiel’. Daarmee is hij volledig toerekeningsvatbaar.

Sociaal wenselijk
Hij heeft volgens de psycholoog wel ‘meer dan gemiddeld sociaal wenselijke antwoorden gegeven’ en het valt hem op dat verdachte erg berekenend is in zijn presentatie. Uit het psychiatrisch onderzoek blijkt niet dat verdachte lijdt aan een psychiatrische stoornis. De verdachte was op het moment van de daad niet eerder met politie en justitie in contact gekomen.

Drukke straat
De officier van Justitie vindt het een kwalijke zaak dat de twee verdachten op de bewuste avond het slachtoffer in een zeer drukke straat hebben doodgeschoten. Die eiste een celstraf van veertien jaar met aftrek van voorarrest. De rechter doet uitspraak op 2 april om 09:30 uur. De zaak tegen de schutter in deze zaak, M., dient volgende week dinsdag. Zijn zaak werd aangehouden nadat hij onwel werd.

3 reacties op “OM eist veertien jaar voor medeplichtigheid moord”

 1. @John,

  goed commentaar!!!

  er is wel geld voor gevangenisstraffen.
  maar geen geld om de jeugd uit de gevangenis te houden.
  gezinsbegeleiding en naschoolse opvang zijn veel goedkopere oplossingen.
  zonder een fatsoenlijke jeugdzorg blijven de boefjes zich vermenigvuldigen.
  geef wat meer geld uit aan gezinsbegeleiding en naschoolse opvang.
  dit geld zal giga besparingen opleveren voor de toekomst..
  en ook nog een hoop ellende besparen bij slahtoffers en de boefjes zelf.
  de boefjes zouden dan zelfs een baan kunnen vinden en hun steentje bijdrgan aan de maatschappij.

 2. 14 jaar celstraf kost de maatschappij, en dus ons allemaal, tussen de 1 en 1.5 miljoen gulden.

  Ik weet wel een veel goedkopere oplossing, die ook voorkomt dat de veroordeelde na 14 jaar zijn criminele activeiten weer oppakt. Want dat deze jongen na 14 jaar opsluting niet in het kerkkoor gaat zingen moge duidelijk zijn.

  En dat de man een psychiatrische stoornis heeft doet er verder niet toe, want daar kun je hier heel goed ministerpresident mee worden. En na dat 1.5 miljoen kostende verblijf in Bon Futuro kunnen de gepantserde auto, een reeks bodyguards, een prive fotograaf en een ietwat gedateerde blondine in een kleurig mantelpak er ook nog wel af.

 3. O.M gefeliciteerd. Na alle klachten dat de O.M niet goed functioneert , en dat ze P.A.R (isten) zijn, is dit het bewijs dat ze goed bezig zijn. En laten we niet vergeten, het zijn ook mensen. Wat mij betreft mag de straffen ook iets hoger, vooral voor beroving.
  Opsluiten die handel, het moet een keer afgelopen zijn.