• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – IBA, de Vereniging van Internationale Banken die de belangen van het internationale bankwezen op Curaçao en Sint Maarten behartigt, heeft sinds kort een nieuw bestuur. Het nieuwe bestuur wordt voorgezeten door Arthur Adams van Exprinter International Bank N.V.

De overige bestuursleden zijn Ronald Irausquin van Citco Banking Corporation N.V., Edmond Martes van RBC Royal Bank International N.V., Einar Grüner-Hegge van DVB Bank America N.V. en Victor den Hoedt van MeesPierson (Curaçao) N.V.

Potentie
“De uitdagingen in onze internationale financiële sector zijn groot, maar we zijn ervan overtuigd dat de sector grote potentie heeft”, meldt IBA. “Samenwerking met alle betrokken instanties is van groot belang om de sector uit de neerwaartse spiraal te halen. Het nieuwe bestuur ziet in het concept voorstel Landsverordening tot wijziging van de Landsverordening op de winstbelasting 1940 een belangrijke stap in de goede richting en hoopt dat de wijziging spoedig door de Staten komt.”

Offshore regime
Met de wijziging komt er volgens IBA een einde aan de onduidelijkheid wat er na de beëindiging van het offshore regime 2019 komt en kunnen de internationale banken ook onder de nieuwe regeling verder. “Het bestaan van de internationale financiële sector is goed voor de economie van Curaçao en zorgt voor belastinginkomsten, deviezen en werkgelegenheid. Daarom is IBA ook zeer tevreden dat de regering van Curaçao dit erkent en de sector de nodige aandacht schenkt”, besluit IBA.

www.versgeperst.com