• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) meldt dat de rechtszaak tegen de 28-jarige Edwin Macario Valentina die wordt verdacht van moord, voor een week is aangehouden. Valentina voelde zich tijdens de rechtszitting van vandaag niet lekker en klaagde over pijn op de borst.

De man wordt verdacht van moord op een man op 6 april 2011 aan de F.D. Rooseveltweg. Vandaag vond de vierde behandeling van de zaak plaats. Om diverse redenen is de zaak in het verleden steeds aangehouden.

Meerdere delicten
Valentina heeft ook nog een aantal andere delicten op zijn kerfstok: poging tot moord op 14 juni vorig jaar, ontsnapping tijdens een transport van de gevangenis naar het Gerechtshof, ontvoering en mishandeling van een vrouw op 23 augustus vorig jaar, vuurwapenbezit, vernieling van een slot en ventilatierooster in een cel en een serieuze doodsbedreiging van een gevangenisbewaakster.

Zaak aangehouden
Het OM beschouwd de man als zeer gevaarlijk en daarom werd hij vanmorgen onder extra bewaking aangevoerd door leden van het Arrestatieteam. De rechter merkte tijdens de behandeling van de rechtszaak dat de verdachte niet oplette, bleek was en slecht op vragen reageerde. Na een schorsing werd besloten om op verzoek van de verdachte de zaak aan te houden. De officier van Justitie kreeg van de rechter het verzoek Valentino door een arts te laten controleren. De zaak wordt volgende week dinsdag om 09.30 uur voortgezet.

2 reacties op “Verdachte van moord onwel tijdens rechtszitting”

  1. Waarschijnlijk in de leer geweest bij masterclass acteur Gerrit Schotte?

  2. Gefeliciteerd met dat toneelspel! Hij heeft gewoon iets ingenomen waar je ziek van wordt: lauw zout water of wat dan ook. IN zijn hoofd is hij al jaren ziek trouwens. Aan dit soort tijd besteden is eigenlijk gewoon zonde. En valt hij er bij neer, kunnen velen er niet om rouwen ….