• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een 51-jarige man moet van het Gerecht achttien maanden naar de gevangenis, waarvan zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Gedurende de periode van april tot en met augustus vorig jaar had hij een relatie met zijn veertienjarige buurmeisje, zo meldt het Openbaar Ministerie.

Het vonnis was lager dan de eis. De officier van Justitie eiste namelijk een gevangenisstraf van drie jaar waarvan een jaar voorwaardelijk. De minderjarige zou de man hebben benaderd. Zij was volgens eigen zeggen al seksueel actief. In deze periode heeft de man seks met het meisje gehad. In de nacht van 15 augustus merkte de moeder van het slachtoffer dat haar dochter niet in haar bed lag, waarop zij de waarheid ontdekte. De moeder deed hierna direct aangifte bij de politie.

Beter weten
De officier van Justitie noemde het een zeer ernstige feit, ook al heeft het meisje de man en de relatie opgezocht, het blijft de verantwoordelijkheid van de man om nee te zeggen. “De wetgever beschermt minderjarigen. Het gaat om het kind dat moet worden beschermd”, zo verklaarde de officier in haar betoog. De rechter was het “op alle fronten met de officier van Justitie eens. Het slachtoffer weet de gevolgen niet en kan de gevolgen op haar jonge leeftijd niet inschatten. Ook al is het allemaal haar initiatief, u als meerderjarige had beter moeten weten”, kreeg de verdachte te horen.

Spijt
De man zei spijt te hebben van het gebeuren. Hij is zelf vader van vier kinderen, waaronder een twaalfjarige. “Ik heb mijn les geleerd. Ik heb 48 dagen in voorarrest gezeten en ben mishandeld. De gevangenis was een hel”, zo verklaarde hij. De man is door een psycholoog en een psychiater onderzocht. Volgens de psychiater heeft de man zijn les geleerd en acht hij de kans op recidive niet groot. Volgens de psycholoog is er een lage kans op recidive, maar legt de man de schuld nog altijd bij het buurmeisje.

3 reacties op “Seksuele relatie met buurmeisje bestraft”

  1. foei…. wat een stout meisje toch..

  2. Zou zo de Paus kunnen zijn :p

  3. Walgelijk!