• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Steven Martina (Economische Ontwikkeling), Curaçao Tourism Board (CTB) en de Curaçao Hospitality and Tourism Association (CHATA) verwachten dit jaar een toename van toeristen. Gisteren zijn tijdens een persconferentie de cijfers van vorig jaar en de verwachting van dit jaar gepresenteerd.

Vorig jaar nam het toerisme met 1 procent toe ten opzichte van 2011, van 7 naar 8 procent. Voor dit jaar verwacht het CTB een stijging van 4 procent, dat staat gelijk aan 436.530 toeristen. In 2012 telde Curaçao nog 419.740 ‘stay-over’ toeristen. De verwachting is dat het aantal toeristen uit Zuid-Amerika flink gaat stijgen.

Europa
Voor toeristen uit Europa zijn de verwachtingen minder hoog. Dat is volgens de directeur vooral te wijten aan de economische crisis in Europa. “Op dit moment staan we 90 procent in de plus wat betreft vluchten vanuit Düsseldorf via AirBerlin, voor dit jaar zullen het aantal vluchten met mate toenemn. Voor Nederland zullen er dit jaar geen nieuwe vluchten bijkomen. Dit komt door de economische situatie in het land. Mensen letten toch meer op hun portemonnee als zij een reis gaan boeken.” In het aantal toeristen uit Amerika verwacht het CTB geen stijging.


Cijfers van het CTB die gisteren tijdens de persconferentie zijn bekendgemaakt

2 reacties op “‘Meer toerisme uit Zuid-Amerika verwacht’”

  1. Voor de meeste landen gelden strenge eisen voor een vakantie visum.. Dus die kunnen niet zo makkelijk langskomen. En wat er met Venezuela zal gebeuren weet niemand..

  2. Fantasy Island 🙂