• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Ronald Plasterk (Koninkrijksrelaties) heeft mede namens minister van Justitie Ivo Opstelten, Kamervragen beantwoord over het Sint-Maartense Statenlid Patrick Illidge. De politicus ligt sinds vorige week onder het vuur omdat Illidge wordt verdacht van corruptie.

Kamerleden Ronald van Raak (SP) en Pierre Heijnen (PvdA) stelden Kamervragen over een filmpje die sinds vorige week op het internet circuleert. Op de opname is een transactie te zien tussen Illidge en Jaap van den Heuvel, bordeelhouder van Bada Bing. Volgens Plasterk ligt de band bij de AIVD (Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst) en kunnen daar geen mededelingen over worden gedaan.

Onderzoek
De Kamerleden willen van de minister weten of hij hun mening deelt dat de film wijst op mogelijke omkoping van tenminste één lid van het openbaar bestuur op Sint Maarten. Ook willen zij weten of het Openbaar Ministerie op Sint Maarten in staat is om een onderzoek uit te voeren naar de handelingen van Illidge. “Het is aan het Openbaar Ministerie van Sint Maarten om nader onderzoek te verrichten en te bepalen of, en zo ja wie, vervolgd zou moeten worden. Het onderzoek daar is inmiddels gaande. Er is op diverse plaatsen huiszoeking verricht en daarbij is materiaal voor onderzoek in beslag genomen”, antwoordt Plasterk.

Plasterk beantwoord Kamervragen over Illidge by

www.versgeperst.com