• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De ogen van de hele wereld zijn dezer dagen gericht op het Vaticaan. Daar beslissen 115 kardinalen wie de nieuwe paus wordt. Vanmorgen volgden op het Sint-Pietersplein honderden mensen via tv-schermen de mis die werd opgedragen door de deken van het College van Kardinalen Angelo Sodano.

Vandaag aan het eind van de middag wordt in de Sixtijnse Kapel voor het eerst gestemd. Als alle kardinalen hebben gestemd, worden de stembiljetten verbrand. De vraag die bij velen leeft: is de rook wit of zwart. Als de rook zwart is, is er nog geen nieuwe paus. Wit betekent dat de kardinalen eruit zijn: Habemus papam.

Live meekijken
Wie niets wil missen van de gebeurtenissen in het Vaticaan, kan live meekijken via een videostream die door het Vaticaan wordt verzorgd (http://www.vatican.va/video/index.html) Daarop zal ook te zien zijn of de rook wit of zwart is. Aangezien het weer in Rome op dit moment niet al te best is – het regent en onweert – heeft het Vaticaan schijnwerpers opgesteld die de schoorsteen van de Sixtijnse Kapel aanlichten. Mocht het zicht ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch te slecht zijn, dan zijn er altijd nog de klokken van de Sint-Pietersbasiliek. Die luiden als er een nieuwe paus is.

Melding
Voor wie geen zin heeft om dagenlang naar een schoorsteen te kijken, is er ook een andere mogelijkheid. De website www.popealarm.com stuurt mensen die zich hebben aangemeld voor de dienst een sms of een e-mail als er een nieuwe paus gekozen is.

© Novum

6 reacties op “Wereld kijkt reikhalzend uit naar witte rook”

 1. Misschien kan Schotte zich ook gaan voordoen als de paus.. Hij doet zich toch al voor voor andere functies

 2. wereld kijkt reikhalzend uit naar nieuwe Paus!!

  het zal me worst wezen…

 3. Ondanks de vreselijke schandalen en het zuurpruimige “tuna-isme” zijn het ongekende een mooie en spannende tijden. Ik hoop dat het een Latijns Amerikaanse Paus wordt.
  Dit zal het katholisisme alsmede de (latijnse) strijd voor meer gelijkheid en zelfbewustzijn een ongekende boost geven. Een pracht continent dat GELOOFT, LEEFT en INSPIREERD

 4. Aan de uitstoot van onze rafinaderij Isla te zien hebben we iedere dag een nieuwe paus.

 5. Een middeleeuwse circusvertoning is het. Volkomen belachelijk dit rook gedoe.

 6. Nou als het aan sluipmoordernaar Isla ligt komt er nooit een nieuwe paus. Misschien dat het Europese hof kan helpen, die door zwaar vervuilende tent per direct te sluiten.