• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het vizier is deze dagen gericht op de Sint Maartense Statenlid Patrick Illidge. De politicus wordt verdacht van dubieuze transacties met bordeelhouder Jaap van den Heuvel. De politie heeft zaterdag bij Illidge huiszoekingen verricht. Volgens Van den Heuvel gaat het om een wraakactie van Theo Heyliger.

In een interview met SMN-News legt Illidge uit waarom hij op de videobeelden staat die momenteel worden onderzocht door het Openbaar Ministerie van Sint Maarten. Op de beelden is een transactie te zien tussen de politicus en de bordeelhouder van Bada Bing Van den Heuvel. Illidge was tijdens het naar buiten komen van de beelden in Nederland en is gisteren naar St. Maarten afgereisd.

Geld geleend
Volgens Illidge heeft hij Van den Heuvel in 2011 geld geleend voor een scheiding. Illidge zegt dat hij vaak te zien was bij Bada Bing om beetje bij beetje het geleende bedrag terug te krijgen zoals afgesproken was. Heyliger van de partij United Peoples zou aan Van den Heuvel hebben gevraagd Illidge in de val te lokken en de transactie op te nemen. “Ik wist dat het vrienden van elkaar waren, dat is hij ook van mij althans dat dacht ik. Ik had nooit gedacht dat hij mij zoiets zou flikken omdat ik hem in het verleden ook weleens heb geholpen”, zegt Illidge.

Tape
Illidge heeft Van den Heuvel pas weer ontmoet tijdens een bezoek aan Nederland. “Van de Heuvel vertelde mij waarom ik werd opgenomen.” Volgens de politicus was Van den Heuvel naar Nederland afgereisd om te voorkomen dat de krant De Telegraaf het verhaal naar buiten zou brengen, maar hij was een dag te laat. In een e-mail laat de bordeelhouder aan de politicus weten dat Heyliger zijn gang kon gaan met de tape en dat hij daar geen controle over had. Heyliger zou dit verhaal hebben verzonnen omdat hij boos zou zijn op Illidge omdat hij zijn partij had verlaten. Heyliger zou Illidge zelfs 135.000.00 dollar hebben geboden, maar dat weerhield Illidge niet om de partij te verlaten.

Aankomst van Illidge op St. Maarten

Lees hieronder het mailverkeer tussen Van den Heuvel en Illidge en Van den Heuvel en zijn advocaat Cor Merx:

Emails’Illidge is in de val gelokt’ by

16 reacties op “‘Illidge is in de val gelokt’”

 1. @edgar,

  zo had ik het nog niet bekeken.
  maar chantage is natuurlijk nog erger!!!
  dus hopelijk zwaardere straffen voor dit soort politici…

 2. In Nederland maakt men alleen nog de fout te denken dat dit omkoping is, doch de realiteit is helaas anders. Het heeft meer te maken met openlijke afpersing, eerst betalen, anders krijg je je vergunningen niet.
  Dat is nog een graadje erger dan omkoping, waarbij de omkopende partij de actie initieert. Hier initieert de politicus de actie, zoals ook zo vaak op Curacao geschied.

 3. Illidge zal wel een vriendje van Schotte zijn.
  zelfde leugenachtige verhalen, zonder schaamte en hoogmoedswaanzin.
  als ze geen vrienden zijn zijn het vast rivalen.

 4. wat kost een scheiding voor de rechtbank?? of heeft v.d Heuvel voor een paar jaar ook de alimentatie van Patrick geleend hier komen ze niet mee weg ( lul verhaal ) verhaal is zo doorzichtig als mijn buiten raam als ik van mijn tuin geniet.

 5. spannend dit allemaal. feit blijft wel dat er bij beide heren illegale wapens in huis lagen..

 6. heft Nederland dan toch gelijk dat de statenleden te veel salaris krijgen, als je $135000,00 kunt uitlenen.
  Nu snap ik ook het voorstel dat de belastingen van voor 2010 niet meer hoeven betaald worden.

 7. Clouseau : u heeft het bij het rechte eind. Maar zeker op dit eiland geldt: gelijk hebben is wat anders dan gelijk krijgen. U moet rekening houden met ondemocratische tegenkrachten zoals de heer Duncan en mevr Wescott…..Ook die willen coute que coute op hun goedverdienende pluche blijven zitten !

 8. In aanvulling op wat mijn collega Insp. Clouseau schrijft: dus Theo Heyligers en V.d. Heuvel wilden Illidge “blackmailen” door hem te confronteren met een video-opname waarin Illidge geld terugkrijgt van Van de Heuvel van een lening die Illidge een paar jaar geleden aan V.d. Heuvel heeft gegeven? Vertel, hoe dan?
  Als ze mij vragen dan weiger ik de verdediging van V.d.Heuvel en Illidge. Ik doe geen onhaalbare zaken. For me : case closed,prison open !

 9. Ach, Wiels en Schotte en Cooper hebben een half volk in de val gelokt zelfs tot 2 keer toe.

 10. Dat het OM daar tijd voor heeft, terwijl Schotte en zijn trawanten nog vrij rondlopen.

 11. Leeflang zou dit ook gedaan kunnen hebben ahahahaha….

 12. Ha ha ha! Wat een fantasie heeft die Illidge!

  Dit zou zelfs Gerrit Schotte, die toch een master class teacher in liegen en bedriegen is, niet verzonnen hebben!

 13. Eerst waren het volgens V.d. Heuvel “Bada Bing -reclame-dollars” die hij Illidge overhandigde. Daarna blijkt het plotseling een afbetaling van een lening.
  2 maandsalarissen van mij zitten erbij zegt V.d.Heuvel.” Meer kan niet want dan valt
  het op”, voegt hij toe. Wat valt dan op : dat hij een lening afbetaalt ?. So what ! Of dat hij steelt uit de kas van Bada Bing voor zaakjes die het daglicht niet kunnen verdragen….?
  Ook praat V.d. H. over verlengde openingstijden ( “5 uur”) en over verlengde verblijfs-
  vergunningen ( “14 dagen, langer wil ik ze zelf niet”).
  Kortom, je hoeft geen Sherlock Holmes te zijn om deze zaak tot een goed einde te brengen

 14. lol….uhuh….it’s all good mr. black gerrit…we believe you

 15. zielig voor die patrick illidge.
  zo een goed mens en dan zo in de val gelopen zijn…
  echt sneu!!!

 16. Het is niet waar en een ander heeft het gedaan. Komt mij bekend voor 🙂