• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Venezolaanse oppositieleider Henrique Capriles gaat toch meedoen aan de presidentsverkiezingen die volgende maand worden gehouden. Dat zal hij later bekendmaken, zei een ingewijde gisteren. Capriles ‘accepteert’ de nominatie van presidentskandidaat, aldus de bron.

De oppositieleider zal het in de verkiezingen opnemen tegen Nicolas Maduro, die de voorkeur genoot van de vorige week overleden president Hugo Chávez en het land als interim-president tot de verkiezingen leidt. De Venezolaanse kiescommissie heeft 14 april als datum voor de verkiezingen gekozen. De verkiezingscampagne begint officieel twaalf dagen eerder.

Lastige keuze
Capriles moest een lastige keuze maken. Als hij zich kandidaat stelt zal hij – gezien het land nog rouwt om Chavez – hoogstwaarschijnlijk verliezen. Als hij zich niet kandideert loopt hij het risico zijn positie als oppositieleider kwijt te raken.

© Novum

6 reacties op “Capriles gaat toch voor presidentschap Venezuela”

 1. Jammer dat niemand echt inhoudelijk deze vraag kan beantwoorden… alhoewel ik het aan Answer en Kwame gevraagd had…

 2. @kwame,

  Bedankt voor je inbreng, maar kan je iets specifieker zijn?

 3. @jackson, niet goed voor het volk van Venezuela

 4. @Answer,

  Waarom is het niet te hopen dat Maduro de opvolger wordt en voor wie?

  Bedankt alvast.

 5. Als Maduro wordt gezien als lid van de Chavez-club, zal hij minder kans maken. Een volk wat in gebrek leeft , met een slecht draaiende economie en wat op communistische leest geschoeide radio en tv “voorlichting” dag en nacht moet slikken, zal wel eens verandering ten goede willen zien. Nu El Commandante wordt opgezet, zal hij toch heel wat van zijn aantrekkingskracht verliezen. Uiteindelijk zullen de schuldeisers zorgen dat hun belangen veilig zijn en daarom zorgen dat “hun” kandidaat wordt gekozen.

 6. Het is te hopen voor Capriles dat het volk binnen vier weken ‘klaar is’ met rouwen. Vergeet niet dat hij bij de vorige verkiezingen al 44% van de kiezers naar zich toetrok. Dus er is nog hoop voor verandering.
  Het kan ook zijn dat Maduro nu al ‘de gedoodverfde’ opvolger is van Chavez. Wat natuurlijk niet te hopen is.