• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Procureur–generaal Dick Piar heeft gisteren opdracht gegeven aan de ´Special Investigation Unit´ om een onderzoek te starten naar de mogelijk corrupte praktijken van de Sint Maartense Statenlid Patrick Illidge. Dat meldt het Openbaar Minsterie van Sint Maarten.

 
Er gaat een video de ronde waarop een transactie te zien is tussen Illidge en de eigenaar van het bordeel Bada Bing. De beelden zijn door The Daily Herald naar buiten gebracht en zijn door de aanklager opgevraagd voor nader onderzoek.

Huiszoekingen
Vandaag heeft de politie huiszoekingen verricht in de woning van Illidge, het bordeel Bada Bing en bij de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND). In de woning van de politicus is een 29–jarige man aangehouden wegens illegaal bezit van een vuurwapen en kogels.

Documenten in beslag genomen
Daarnaast zijn tijdens de huiszoekingen in de drie panden nog een vuurwapen en kogels, geld, immigratiedocumenten, computers, laptops, i–Pad, USB–sticks, telefoons, officiële documenten en papieren en fotocamera´s aangetroffen. De documenten worden de komende dagen onderzocht.

11 reacties op “OM St. Maarten start onderzoek naar corruptie Illidge”

 1. Zoro, jou meesteres moet je naar kijken en luisteren. In plaats hulp te bedenken en een
  programma voor het schoonmaken van scholen die zij 16 jaar heeft laten be-
  vuilen en geen goede onderhoud hebben mogen krijgen. DAAR MOET NAAR KJKEN.
  Ik heb helemaal gen meester, als iemand gelijk heeft geef ik mijn mening, als die geen gelijk heeft hoort hij/zij dat ook. IK weet niet wie je bedoelt met mijn meester, maar
  ik laat dat voor jou “domme” bedenkingen over. DOEI, NOMAALS MIJN MEESTER IS GOD ALMACHTIG.

 2. als je het persbericht leest dat premer Mevr.Wescott heeft doen uitgaan (zie Daily Herald) dan geeft dat weinig hoop op een juiste ,juridische, afloop. Ze heeft het in de kern alleen maar over St. Maarten dat zijn eigen problemen moet oplossen en geen buitenlandse ( Ned) inmenging wil maar spreekt nauwelijks over de vermeende corruptie die mogelijk heeft plaatsgevonden. Wescott maakt m.i. deel uit van de elite en wil de doofpot niet openen. Wij hebben (hadden?) Schotte, zij hebben dus Wescott.

 3. @ rita. Waar haal je het lef vandaan om je meester tegen te spreken 🙂

 4. Zorro, > ER IS EEN GOD,< MAAR DIE HEET OOK GEEN wiels. en ook geen rita

 5. @ rita. ER IS MAAR EEN GOD>, die heet GEEN tromp.

  Klopt helemaal, want zoals je weet heeft Wiels zich die rol al eerder toege-eigend.

 6. @rita, we beginnen eerst met regering Schotte en na dat onderzoek over 100 jaar beginnen we met Tromp!

 7. over een aantal jaar zal het OM wel klaar zijn met dit onderzoek.
  net zoals hier met Bientu en andere langlopende projecten van het OM op curacao.

 8. Heel triest deze mensen. Hij moet zich doodschamen, het was altijd de slechte CURACAO, en nogmaals CURACAO. St Maarten had zo te zien werkelijk altijd te
  klagen, dat zij niet genoeg geld hadden, nou op deze manier is het geen wonder.
  Mijnheertje komt in Nederland groot spelen, hij luistert met het ene oor naar de studenten
  met het andere hand pakte hij het geld dat de bevolking goed kon gebruiken,voor
  zichzelf in beslag. Wat ik nooit kon begrijpen is het feit, dat op St. Maarten geen belasting
  werd betaald. En natuurlijk alleen OOR en OOG voor de WHITE MEN en WOMAN.
  DOM, DOM, DOM.
  JA, ik ben ook benieuwd wanneer ook de NEDERLANDSE BANK goed wordt onderzocht. En ook de weledele hr. TROMP.>. ER IS MAAR EEN GOD>, die heet GEEN tromp.

 9. En MvJ Duncan leidt het onderzoek

 10. Chapeau voor het OM in SXM. Daar kunnen ze van leren op Curacao. Die laat het corrupte maar toe en doet er niets aan.

 11. Werkelijk schandalig dat een statenlid dat maandelijks 9,000 dollar opstrijkt voor 2 dagen werk in de week zich inlaat met prostitutie en grote sommen smeergeld aanneemt. Schandalig ook dat dit schaamteloze heerschap gewoon meeging naar het overleg in Nederland wat Sint Maarten ook nog eens tienduizenden guldens gekost heeft aan businessclass tickets, 5 sterren hotels en riante daggeldvergoedingen.

  Laten we meteen ook even de raad van commisarissen van de centrale bank doorlichten, want daarin zit namens Sint Maarten ook een Illidge.